PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 307 tys. ocen
7,2 10 1 307304
6,9 90 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Inteligentny

ocenił(a) film na 10

W dobie idiotycznych komedyjek, ten film jest niesamowity, dlatego oceniłam go na 10/10. Gra Jennifer mnie powala, ta dziewczyna jest niesamowita. Nieprzeciętny humor, świetna historia, gra aktorska na najwyższym poziomie. Film bardzo pouczający i mądry. Polecam każdemu :)

ocenił(a) film na 6
93bebe

Widać, że to Twój pierwszy film w życiu.

ocenił(a) film na 10
Mayne

Dokładnie, trafiłeś w samo sedno :)

ocenił(a) film na 9
93bebe

popieram:)

Mayne

taaa, najlepiej zbesztac kogos, kto ma odmienne zdanie od nas, hm? :) wspolczuje... gra aktorska z najwyzszej polki, bez dwoch zdan, pouczyjacy- bez watpienia. moze to Ty nie potrafisz doszukac sie glebszego sensu w filmu?

joeyg

film dosyć słaby a porównywanie go do komedyjek zupełnie nietrafione

ocenił(a) film na 10
joeyg

Dokładnie, ale co zrobić. Widzę, że ludzie bardziej lubią komentować czyjeś wypowiedzi i wydawać osądy niż rozmawiać o filmie, a o to ponoć tutaj chodzi. Gdyby wszyscy mieli na każdy temat takie samo zdanie byłoby nudno :) Wyraźnie napisałam, że oceniam go patrząc przez pryzmat DZISIEJSZYCH komedii tj. American Pie i tym podobne. Dokonując takiego porównania, ten film wypada świetnie. Cieszę się, że takie filmy powstają.

93bebe

a dalas mu 10? ja dałem

93bebe

Sztuczny i przekolorowany.

ocenił(a) film na 10
solrivanoli

Sztuczny? Choroby umysłowe czy problemy życiowe są sztuczne? Nie widzę też nic przekolorowanego w tym, że spotyka się dwójka ludzi z pewnymi zaburzeniami i postanawia sobie wzajemnie pomóc.

93bebe

Ja nie mówię, że choroby umysłowe czy problemy życiowe są sztuczne. I nie mówię, że przekoloryzowane jest to, że spotyka się dwójka ludzi z pewnymi zaburzeniami i postanawia sobie wzajemnie pomóc, mówię natomiast o tym, że sposób w jaki to ukazano jest sztuczny, przekoloryzowany i miejscami bardzo naciągany. Oglądałem ten film i czułem, że ktoś w banalny sposób próbuje wymusić na mnie emocje, ale ze względu na sztuczność o której już mówiłem nie udało się to twórcom. To jest moja prywatna opinia, szanuję Twoją, ale dla mnie osobiście jest to kiepski film i dziwię się, że ma tak wysoką ocenę.

ocenił(a) film na 10
solrivanoli

Ok, cieszę się, że dla odmiany ktoś na poziomie :). Ma wysoką, bo bohaterowie wzbudzają wielką sympatie. Zresztą jest zawyżona zapewne przez osoby, które czytały książkę.

ocenił(a) film na 8
93bebe

Zgadzam się, nie mogli wybrać lepszych aktorów, Jennifer i Bradley to przeszli samych siebie. Jestem wielką fanką książki, film także bardzo mi się podobał, ale jak dla mnie miał jedną wadę. Strasznie dużo przekleństw. Pat z książki był miły, ciepły, nigdy w życiu nie użyłby tyle przekleństw ile pokazali w tym filmie. Ale poza tym film naprawdę niesamowity, 9/10 :)

93bebe

Świetnie że Ci pomógł, nie osiągnął w tym swego celu. Ten film opisuje wielką ludzką tragedie a Ty piszesz bezkrytycznie jak dziecko o komedi.
Zastanów się troszkę,pozdrawiam : )

93bebe

Popieram :)