PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 307 tys. ocen
7,2 10 1 307297
6,9 90 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

OSCAR?!

ocenił(a) film na 6

Za co ta dziewczyna dostala oscara?! Zagrała nieźle, ale naprawde max 6.5 na 10... Moim zdaniem
Szarik tez powinien dostac oscara,

swierek

No cóż, dobrze że nie Ty głosowałeś. :)
Dziewczyna zagrała fenomenalnie.

ocenił(a) film na 6
kendo777

a mozesz podac kilka argumentow?:) konkretne sceny zachowanie, mimika?

swierek

No jasne, że mogę. Ja mam tak, że jak świr oglądam po sto razy najlepsze sceny z danym aktorem, jeśli uważam go za geniusza, a jego mimika jest znakomita. Takich aktorek (aktorów trochę więcej) mam 4: Natalie Portman, Emilia Clarke (na razie tylko w Grze o tron, ale to jest kurde rola-kreacja, fenomenalna aktorka, mam nadzieję, że się nie zaszufladkuje w serialach), Helena Bonham Carter i właśnie dołączyła Jennifer Lawrence.
W Poradniku pozytywnego myślenia, który zobaczyłem 3 dni temu po sto razy później katowałem np. scenę jak zobaczyła, że Nikki jest na konkursie i jak ją to zniszczyło psychicznie, cała rozmowa z siostrą i potem jak poszła do baru. Albo całą scenę podczas kolacji z Patem. Albo sam koniec jak czyta list. No wszystko, wszystko. Jestem zniszczony, wbity w fotel, jestem oniemiały. Ta aktorka jest wybitna. Wybitna. To jest druga Natalie Portman.
A o Portman i jej kreacjach to ja mogę gadać godzinami, począwszy od Leona zawodowca. Za chwilę (tak czuję) będę miał tak z Lawrence.

Znam dużo bardzo dobrych aktorek, ale są tylko 4, które mnie totalnie zniszczyły.

ocenił(a) film na 6
kendo777

Zgodzę się z tym, że aktorka jest wybitna, młoda a jak niezwykle utalentowana, lecz Oskar? Dla mnie lekka kpina. Zagrała rewelacyjnie, jak w wielu innych filmach, ale nie na tyle, żeby wbić mnie w fotel. Jej mimika jest naprawdę poruszająca, ale jak dla mnie, ani film, ani ona sama w nim nie zasłużyły na taką nagrodę. W innym filmie, jako inna postać...miała by duże szanse, ale błagam was...Mimo że ją ubóstwiam, twierdzę, że Oskar jest zdecydowanie niezasłużony.

ocenił(a) film na 8
13tasia13

jak to nie!? świetnie zagrała, a kto twoim zdaniem zasłużył wtedy na oskara? :)

ocenił(a) film na 6
konradxyz

Wiesz ciężko jest podać konkretna role, bo należy się odwoływać do filmów z 2012 roku, ale mogę się założyć, że pełno jest takich aktorów, którzy na niego zasłużyli.

ocenił(a) film na 8
13tasia13

ale w kategorii najlepszej aktorki pierwszoplanowej

13tasia13

W mojej opinii to wybitna rola. Wybitna. Nawet teraz znowu oglądam najlepsze fragmenty.
Super, że taka perła jak Jennifer Lawrence trafiła się w naszych czasach. Jeszcze wiele wyróżnień i nagród przed nią. Jej umiejętności aktorskie są nieograniczone.

A sam film oceniłem na 7.

ocenił(a) film na 6
kendo777

Wybitna aktorka, w tym się zgodzę, ale rola...tutaj jak widzisz polemizuję.

13tasia13

A w jakich filmach zagrała lepiej? Bo ja widziałem tylko kilka dni temu Poradnik i wczoraj Do szpiku kości.

swierek

Jak dla mnie miło się może na nią patrzy, ale mimikę ma moim zdaniem ograniczoną. Też nic oskarowego w niej nie widzę, choć nie ukrywam, że ją bardzo lubię.

ocenił(a) film na 6
swierek

To zdecydowanie nie była rola ani na Oscara, ani na jakąkolwiek inną nagrodę.

użytkownik usunięty
swierek

Nie wiesz? Za rolę pierwszoplanową...

ocenił(a) film na 7
swierek

To był pierwszy film jaki z nią widziałem i muszę przyznać, że zauroczyła mnie swoją grą. Czy zasłużyła na oskara? Nie mnie to oceniać. Najwidoczniej konkurencja nie była zbyt wymagająca.

ocenił(a) film na 9
swierek

Nie dostał? Wredni kapitaliści!