PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 307 tys. ocen
7,2 10 1 307297
6,9 90 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Czy ksiazka opisuje co Pat wyszeptal Nikki po konkursie tanecznym? Powiem szczerze ze bardzo mnie to zaciekawilo i szkoda ze widz nie byl w stanie uslyszec tych slow..;)

ocenił(a) film na 4
Olipatka

W książce w ogóle nie ma tej sceny, bo film i książka to właściwie całkiem różne historie, przez wprowadzenie bardzo wielu zmian w fabule.

ocenił(a) film na 8
Olipatka

spodobała mi się wersja Niedzisiejsza_Emily z 26 lut 2013 17:09

cytuję jej wersję: ,, Wiesz, to wszystko miało być dla ciebie, ale... zmieniłem się. Zakochałem się w tej pieprzniętej Tiffany... życzę Ci szczęścia Nicky". :)

ana_ax

rzeczywiście fajna wersja :) ale w książce rzeczywiście taka scena nie miała miejsca.

ocenił(a) film na 6
ana_ax

myślę że aż tak optymistycznie nie było. Bardziej coś w rodzaju "Kocham Cię, mam nadzieje że uda Ci się ułożyć życie, ja musze ułożyć swoje"

ocenił(a) film na 8
olaazet

myślisz, ze nadal kochał żonę?? kochał już Tiffany i wiedział o tym

Olipatka

A mnie bardziej ciekawi- jak to było z tą zdradą? Ktoś pisał, że w książce on odkrył zdradę na końcu, nie na początku... Tylko to wychodzi już inna historia bo on w filmie przyłapał żonę z innym i ich pobił, stracił panowanie nad sobą i to było przyczyną tego że wylądował w psychiatryku. Jeśli w książce odkrył zdradę na początku to co było wcześniej, jak się rozstali? Ona go zostawiła po prostu a on się łudził, że wróci, ale jak się dowiedział o zdradzie to miłość mu przeszła? To by było bardziej sensowne bo który facet by wybaczył zdradę?

ocenił(a) film na 9
paulina152

W książce Pat przyłapał Nikki na zdradzie. Obił gościa i przez to trafił to szpitala psychiatrycznego (niedobre miejsce). Nikki rozwiodła się z nim pozbawiając go całego majątku. W książce Pat wychodzi ze szpitala nie po 8 miesiącach ale po kilku latach które praktycznie wyparł z pamięci.Całą zdradę wypiera przez prawie całą książkę i dopiero pod koniec akceptuje fakty. Zarówno film jak i książka są bardzo dobre, ale osobiście traktuje film jakby był niepowiązany z książką bo są w nim tak duże zmiany, że nawet ekranizacje Pottera się przy tym chowają :D