PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190313}

Posłańcy

The Messengers
2007
5,9 24 tys. ocen
5,9 10 1 24131
3,3 6 krytyków
Posłańcy
powrót do forum filmu Posłańcy

Na wstępie należy zaznaczyć, że "posłańcy" nie są kinem odkrywczym. Fabuła nie powala, jednak ogląda się go bardzo dobrze. Już początkowe sceny mogą nieźle wystraszyć, a co się dzieje potem? Jeszcze bardziej straszy. Zawsze bałem się tej tematyki i ten film dowiódł tego, że filmy od duchach nie są dla mnie.

Wielokrotnie serce szybciej mi zabiło a do tego chwilami film wprawiał w bezruch. Pomimo słabych efektów specjalnych duchy były dość przekonujące (pomimo tego co latał po suficie. On wyglądał jak ta typiara z "Klątwy").

Zaleta jest Kristen Stewart. Z tą panią już sporo filmów widziałem i powiem szczerze, że gdyby nie zagrała takiego muła w "Zmierzchu" mogłaby być chwalona przez krytyków. Tu spisała się bardzo dobrze. sprostała zadaniu w scenach przerażenia. Ogólnie jej grę można ocenić nawet na 7.5/10.

Film oceniłem na 7, choć mógł dostać znacznie więcej, gdyby się nie popsuł pod koniec. Od momentu w szopie (mniej więcej) przestał straszyć. Duchy wyglądały jak zombie, a fabuła się "starła". Uważam, że mogli już pozostać przy duchach, niżej skupiać się na człowieku psycholu.

7/10. Ogólnie jest godny uwagi, jednak nie szałowy :-)

theszymonfilipiak

E tam, generalnie to dość słaby horror, Wyjątkowo sztampowy, taki skrócony kondensat znanych chwytów z horrorów są i dziwną zachowujące się ptaki, jest opuszczony dom na odludziu, jest tragedia z przed lat i nowa rodzina z problemami, sa maszkarony pełzające po domu no oczywiście dzieci(?) (moim zdaniem wiekowo nie dobrani jednak do ról) które jako jedyne wiedzą i widzą co się dzieje.. Zwrot akcji jest może ciekawy ale trochę stawia pod znakiem zapytania cały ten paranormalna otoczkę skoro to tylko morderstwo szalonego faceta... To zrobiło się nie logiczne.
No i muszę przyznać ze to pierwszy horror jaki widziałem gdzie bohaterowie zostają w domu w którym przeżyli piekło... Dość dziwny pomysł.

co od Kristin Steward - nie można odmówić jej talentu, to była jej dobra rola, Jak na 17-latkę. Ale jednak w pokonanym polu zostawili ja maleńcy bracia Turnerowie którzy zagrali jej maleńkiego brata. to jak momentami grał było wręcz obłędne że tak małe dziecko może grac tak świetnie...