1/10 Dno! Nie widziałem i nie zobaczę! Szczelanka też była do czterech liter.
Jak widzę podobne opisy trafia mnie. Nie widziałeś? To zobacz a potem psy wieszaj! Gra była bardzo brutalna, nie posiadająca praktycznie fabuły. Jednak bardzo grywalna i można się w niej było wyżyć. Film jest komedią, i dobrze bo dramat na podstawie Postala byłby dramatem he he. Dlatego na niektóre elementy trzeba przymrużyć oko. Widziałem tylko zwiastun i sądzę, iż może to być niezły film. Nie widziałem całości więc nie oceniam! Polecam zrobić to samo.
Shadow
jak nie ogladales to nie oceniaj (ja nie ogladalem i nie mam zamiaru) Po kiego wała oceniac to czego sie nie widzialo.
Te kaktus34, mr.shadow ma rację. Po co się wypowiadasz jak nie oglądałeś i nie masz zamiaru? Wiem że to film Bolla i nie ma szans by był więcej niż przeciętny ale w tym wypadku sytuacja jest trochę inna. Gra była żałosna(mówię o 2 bo jedynka była świetna) i jeśli film też będzie to wyjdzie na to że jego ekranizacja się udała;).
P.S. NIE OCENIAJCIE NIEOGLĄDNIĘTYCH FILMÓW!!!
Ja grałem w Postala 2 i nie chwaląc się przeszedłem:) Film jak i gra jest w porządku. Nie ma się czym zachwycać ale jest parę rzeczy których byc nie powinno..
A najlepsze że kaktus ocenia więcej filmów bez oglądania ich... hehe:D Tak samo było z Ratatujem... "nie oglądał, nie będzie a film jest do dupy":)
Strzelanka (czyli FPS) to, z tego co mi wiadomo gra, w której się strzela. Aż strach zapytać: co się robi w szczelankach? I czy możesz mi podać tytuł jakiejś dobrej szczelanki?
P.S. Analfabetyzm się leczy, wystarczy raz na jakiś czas wziąć książkę do ręki. Taką poważniejszą, bez obrazków i potrójnej linii do rysowania literek i szlaczków.
i na ch... sie wypowiadasz??? zeby tylko wytknac swoją pseudowyzszosc gramatyczną???
Polska wersja Postal 2 była fajna, tylko wymagała baardzo specyficznego poczucia humoru. Film widziałem niemiecki z czeskimi napisami do połowy filmu, cholera nigdzie nie ma angielskiej wersji. W niektórych momentach strasznie obrzydliwy (nie warto jeść na nim popcorn), ale jeżeli ktoś lubił grę to mógłby mu dać 3/10 (rekord Bolla)
Ja bym sie na twoim miejscu wstrzymał z ocena i obejrzał po angielsku z POLSKIMI napisami. Moze wtedy bardziej Ci przypadnie do gustu. Ja wersji Niemieckiej niepróbowałem nawet tykać, bo po co psuć sobie wrażenia dotyczące filmu, ogladając go w 2 niezrozumiałych językach ?
Wy se koleś na dużo nie pozwalaj! Mogę oceniać co chcę (ale i tak nie mam czasu).
Uwielbiam takich tłumoków co nie oglądali filmu a już go oceniają i krytykują. Przez takich ludzi właśnie ranking filmów na filmwebie nie jest rzetelny. Sam nie widziałem Postala i nie sądze żeby mnie zachwycił (jak większość filmów Bolla) ale go nie oceniam i sie nie wypowiadam na jego temat skoro go nie widziałem!!
Dno to jesteś TY koleś oceniając ten film oceną 1 nawet go niewidząc!!! Żal mi takich ludzi...
patrzac na aktywnosc chyba jednak nie ocenil...ale i tak to jeden z tych co daje 1 albo 10
obejrzalem i mimo kilku niezlych akcji - niestety bardzo slabo - 3/10 moze 4/10 wg. mnie
To było dawno temu. Teraz już widziałem. Wiele się w moich spekulacjach nie pomyliłem. DNO!!!!!
A widzieliście "ulubione" tego typa? On ma chyba ze 14 lat. Nie powinno się go tak ostro krytykować, bo się jeszcze zamknie w sobie.
kaktus34 nieoczerniaj sie bardziej zrobilo ci sie glupio ze wszyscy cie jadą ze zrobiles taką głupote i tera klamiesz ze to ogladales poprostu odejdz z tego wątku i nie wracaj
Widze wszyscy zgodnie przyznaja kaktus, jestes moron i nic nie poradzisz. Skoro taki moron jak Ty mowi, ze film to dno to musze go obejrzec bo pewnie jest wyjebany w kosmos
Ten film naprawdę jest wyjebany w kosmos. Dawno się tak nie uśmiałem. Jedna z najlepszych komedii jakie widziałem. 8/10
Ja obejzalem i powiem wam ze...nie jest zle!!!
Nie jest to arcydzielo,ale nawet idzie sie posmiac...
Ogolnie film jest totalnie poje...chany,i nie jest to jego wada...
A tak wogole to dolaczam sie do przedmowcow...Nie ocenia sie filmow nieobejzanych,tak jak ksiazek po okladce...Bo mozna sie srogo zawiesc...
Tak wiec najpierw najpierw obejzyj a potem dawaj 1,0 lub co ci sie tam podoba.
Dla mnie jest to rzygawiczna imitacja filmu. Technicznie poprawny, aktorsko i muzycznie również, ale wszystko inne jest poniżej wszelkiej krytyki. Fabuła idiotyczna i niestrawna. Dowcip beznadziejny, odgrzewany, skrajnie prostacki, a miejscami niesmaczny. Okropieństwo. Jeśli to ma być najlepszy film Bolla, to ja nie chce nawet wiedzieć jaki jest jego najgorszy.
Dla mnie jest to rzygawiczna imitacja filmu. Technicznie poprawny, aktorsko i muzycznie również, ale wszystko inne jest poniżej wszelkiej krytyki. Fabuła idiotyczna i niestrawna. Dowcip beznadziejny, odgrzewany, skrajnie prostacki, a miejscami niesmaczny. Okropieństwo. Jeśli to ma być najlepszy film Bolla, to ja nie chce nawet wiedzieć jaki jest jego najgorszy.
Dziwne że skoro dowcip w tym filmie jest taki beznadziejny, to czemu jest to jedyna komedia na której sie tyle razy śmiałem. To najlepsza komedia jaką widziałem, a dowcip w niej jest właśnie genialny. Takie powinno się robić komedie.
No, dziwne. Ale to już twój problem;) Ciekawi mnie, który z gagów był dla ciebie najśmieszniejszy? Mnie była w stanie ruszyć jedynie scena z wykorzystaniem kolesia na wózku jako podpórki;)
Vince Desi bijący się z Bollem i strzelanina następująca po tym, dres proszący o kase Kolesia z Postala, terrorysta chcący się wysadzić który nie miał pasa z ładunkami, Bin Laden biegnący po polu z Bushem i ta wesoła muzyka, a w tle bomby atomowe, końcowa strzelanina przy przyczepie Kolesia, ludzie goniący Kolesia przez całe miasto, itd. itp. Cenie ten film dlatego że tu praktycznie wszystko było śmieszne. Każdy gag był zastępowany następnym, nie było żadnego przynudzania tak jak w innych komediach, tylko czysta zabawa. Najbardziej podobało mi się to jak biednie ten film jest zrobiony. Od razu widać że to nisko budżetowy gniot, ale dlatego ten film (przynajmniej mnie) tak bardzo rozśmieszył. Strzelaniny w tym filmie nie są zrobione po to aby widz podziwiał efekty specjalne, one są specjalnie zrobione w sposób tak biedny i głupi,że aż śmieszny i mega rozwalający. A pod koniec filmu gdy szef całego kempingu (ten wieśniak w kapeluszu kowboja), któremu broń nie wypaliła, jego tekst po tym i salwa z karabinu maszynowego na klate po czym odrzut go do tyłu i rozwalenie ściany w domu - przy tym prawie spadłem z krzesła, bo ze śmiechu nie mogłem wytrzymać. Więc nie wiem jak ten film komuś może się nie podobać? Czytając te komentarze, można wysnuć wniosek że wy w ogóle nie wiedzieliśćie o co chodzi w tym filmie. Nastawiliście się na efektowną rozpierduchę i żarty w stylu - poślizgnął się na skórce od banana i upadł. Tu czegoś takiego nie będzie, ten film od pierwszej sceny wyróżnia się na tle tysiąca innych amerykańskich komedii, w których widz śmieje się raz na 25 minut. Tutaj wszystko jest śmieszne, bo cały pomysł i sposób wykonania tego filmu śmieszą. Dlatego polecam zastanowić się jeszcze raz nad tym filmem. A do tych co dają temu filmowi ocenę 1 ze względy na reżysera - nie róbcie z siebie idiotów i nie zaniżajcie oceny celowo bo ten film jest wart obejrzenia i ocenienia go pozytywnie. Z filmów Bolla widziałem tylko ten i Bloodrayne który rzeczywiście jest gniotem. Ale po tym filmie Boll bardzo mnie zaskoczył, i mam nadzieję że będzie robił wiecej takich filmów. Oby ten reżyser wziął się za komedie bo to mu najbardziej wychodzi, a ja już czekam na Postala 2 który podobno ma zostać nakręcony.
P.S. Scena z użyciem faceta jako podpórki była całkiem dobra, ale moim zdaniem była też jedną z najmniej śmiesznych w tym filmie, więc mówiąc szczerze- dziwne masz poczucie humoru :P
Dziwny film. Jeden z najdziwniejszych jakie widzialem. Mam bardzo mieszane uczucia co do niego (przed chwila skonczylem go ogladac).
Niby lubie takie filmy, ale ten niezbyt przypadl mi do gustu.
Mimo wszystko daje 5/10
Wcale się nie przejąłem tymi waszymi głupimi postami, mam to w d.... Co zobaczenia filmu nikt mnie nie zmusi, oceniać se mogę jak chcę, kiedy chcę i na ile chcę, a to w jaki sposób to zrobię żeby było obiektywnie, to już moja sprawa.
Koles - nikt ci nie kaze go ogladac. Wyluzuj.
Ale z drugiej strony skoro go nie ogladales, to nie wiem jak mozesz go oceniac ;>
Ja go ogladnalem mimo tego, ze slyszalem, ze to jest gowno. I racja - to rzeczywiscie okazalo sie gownem, ale przynajmniej mam ta "satysfakcje", ze go ogladnalem i moge z czystym sumieniem mowic i nim co mi sie podoba ;>
A co do tej "szczelanki" (zal.pl z ta twoja ortografia) to akurat ona jest zajebista - jedna z najlepszych jakie powstaly ;>
Brautal, brutal, blood & gore!! Takie gry sa najlepsze ;>
Nie, wcale a wcale się nie przejąłeś ... gdybyś się nie przejął, to nie pisałbyś o tym.
"Co zobaczenia filmu nikt mnie nie zmusi, oceniać se mogę jak chcę, kiedy chcę i na ile chcę, a to w jaki sposób to zrobię żeby było obiektywnie, to już moja sprawa."
No to powodzenia, oceniaj dalej nie obejrzane do końca, albo nie obejrzane filmy.
w grę grałem i uważam, że dla tych co też grali, ten film będzie czymś więcej niż tylko ekranizacją. ja ubawiłem się na nim po pachy. lubie czarny humor, a "postal" jest pełen absurdalnych, głupawych i makabrycznych "jaj" dokładnie tak samo jak gra. nie chodzi tu o sens i fabułę, tylko o klimat, a ten został wg mnie idealnie preniesiony na duży ekran.a biorąc pod uwage fakt, że nakręcił go uwe boll, to w porównaniu do jego poprzednich "hitów" ten film to majstersztyk
zgadzam się :] w 100% jak na uwe to majstersztyk ! ;p Hail Uwe ! ja wierzę,że dostaniesz jeszcze oscara ! ;p