PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1216}

Poszukiwacze zaginionej Arki

Raiders of the Lost Ark
1981
7,7 281 tys. ocen
7,7 10 1 280672
8,1 80 krytyków
Poszukiwacze zaginionej Arki
powrót do forum filmu Poszukiwacze zaginionej Arki

Najlepsza scena

użytkownik usunięty

Jaka jest najlepsza scena i dlaczego?
Moim zdaniem ta obrazująca otwarcie Arki - pokazuje potęgę i grozę odwiecznej tajemnicy...

ocenił(a) film na 8

A według mnie najlepsza scena to moment, gdy Jonesowi drogę zastępuje jakiś Arab-fechmistrz i się popisuje jak fajnie wymachuje mieczem [i/lub straszy Jonesa] a ten... takie spojrzenie... zniesmaczenie... PACH zastrzelił go i tyle :D:D:D, przezabawne

MichuMax

podoba mi się jeszcze pierwsza scena. Szukanie pułapek itp. by zdobyć małą złotą figurkę... to takie no, jak na indianę...

ocenił(a) film na 9
Wookie_LG

Wookie LG ten złoty posążek nazywa się Idol. Też uważam że to najlepsza scena w Poszukiwaczach i do tego jeszcze dialog w samolocie
- Tu jest wąż !
- To mój kumpel.
- Nie cierpię węży ! Nie znoszę Ich !
- NIe marudź cykorze.
A jeśli idzie o humor sytuacyjny, to świetna jeszcze była małpa wykonująca hitlerowskie pozdrowienie.

ocenił(a) film na 9
MichuMax

zawsze czekam na tem moment "pojedynku"

MichuMax

Potwierdzam to jeden z najzabawniejszych momentów w filmie.

ocenił(a) film na 9

Cała scena w górskiej chacie, zawody w piciu a potem odwiedziny SS.

użytkownik usunięty

A ijeszcze jedna - bardzo prosta, ale przyprawiająca mnie zawsze o dreszcze - gdy Arka stoi w magazynie Niemców i ma wypaloną swastykę. Za chwilę słyszymy jakieś niesamowite wibracje i znak zostaje wypalony...

ocenił(a) film na 9

Mnie się podoba scena, kiedy Jones już odnalazł Marion i miał ją uratować, aż nagle oznajmia jej, że później po nią wróci, bo w przeciwnym razie jeżeli uciekną oboje, nie będzie problemu, aby ich szybko odnaleźć i ucieka zostawiając ją. :D
Ogólnie cały film jak dla mnie przegenialny i jest wiele scen, które są naprawdę świetne. :)

użytkownik usunięty

Odbicie arki w czasie transportu na ciężarówce.

ocenił(a) film na 7

Najlepsze :)) http://www.youtube.com/watch?v=GkLXdLgOybE

ocenił(a) film na 10
eskimoska86

Ta scena nie ma w sobie nic ciekawego, w samym filmie sa dziesiatki lepszych a w trylogii - setki. Przypominam ze ten film nie ma na celu byc smiesznym.

ocenił(a) film na 10

A według mnie najlepszą sceną jest jak małpka wita się z nazistą :D (Zresztą cały film to jedna 2 godzinna najlepsza scena, tamta z małpką była po prostu zabawna :) )

ocenił(a) film na 6

Mi się najbardziej podobała scena śmierci przeciwników Indiany.
Tak śmiesznie ginęli : D