PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142672}

Potęga strachu

Running Scared
2006
7,4 33 tys. ocen
7,4 10 1 33286
6,5 2 krytyków
Potęga strachu
powrót do forum filmu Potęga strachu

Oglądając ten film nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że już gdzieś to widziałem. Jak dla mnie widać fascynację reżysera filmami Guya Ritchiego - montaż z zatrzymaniami obrazu, szybkie zbliżenia i oddalenia i inne tego typu efekty oraz galeria charakterystycznych, oryginalnych postaci światka przestępczego (np. alfons w białym uniformie) przywodzą na myśl "Przekręt" czy "Porachunki". Z kolei sama akcja z pojawiającymi się wątkami niejako pobocznymi (np. para dewiantów) pasuje bardziej do Tarantino (np. piwnica z pokrakiem w "Pulp Fiction"). Akcji w całym filmie jest, aż nadto więc nie pozwala się oderwać od ekranu, co może być plusem dla tego filmu. Dla mnie jest to jednak zbyt chaotyczne. Podumowując jak dla mnie przeciętna sensacja, do obejrzenia przy piwie. Jednak oglądając miałem wrażenie, że gdzieś to już widziałem w o wiele lepszym wydaniu. Oczywiście to tylko moja opinia.

ocenił(a) film na 6
Coben

Nie tylko Twoja Coben, miałam podobne odczucia. Guyem Ritchie trąci na kilometr, aż za dużo tych kombinacji, a do pierwowzoru daleko. Ogólnie przeciętny film akcji, bez zachwytów. Dziwię się, jak wiele osób nazwało tu ten film "arcydziełem". Ale cóż, o gustach się nie dyskutuje.