PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=755281}
6,3 43 tys. ocen
6,3 10 1 42710
4,8 36 krytyków
Powidoki
powrót do forum filmu Powidoki

Boże broń!

ocenił(a) film na 1

Ten film jest fatalny, potworny, bardzo bardzo zły. Po prostu gniot. Żałuję, że FilmWeb nie ma skali minusowej...
Oszczędzajcie czas i pieniądze. Przestrzegam!!!

BoogeyTaxi

Nie każdy musiał go zrozumieć, dla mnie Linda wreszcie trafił z rolą. W dodatku kręcony w moim mieście. Ujęcie mistrzowskie, sala kinowa pełna. Szkoda, że już Endrju nic nie nakręci.

ocenił(a) film na 1
elmo81

Ostrzyłem sobie zęby na ten film... Również jestem łodzianinem, dodatkowo przez wykształcenie związanym z filmem, żona kończyła ASP im. Strzemińskiego, lubię Lindę i nie znoszę Wajdy jako osoby publicznej (od czasu, kiedy to chciał Filmówkę do Warszawy przenosić!!!), nie przepadam za jego filmami. Miałem nadzieję na niezły film, ale SRODZE się zawiodłem...
Zresztą Boguś ma podobne zdanie:
http://www.antyradio.pl/Film/Duperele/Linda-Andrzej-nie-zyje-to-ja-teraz-musze-j ezdzic-po-calym-je-anym-swiecie-i-swiecic-za-niego-ryjem-12174

BoogeyTaxi

Owszem Camerimage już Toruń nam zabrał ;) ale PWSTiF musi pozostać. Swoją drogą, oglądając to zastanawiałem się jak ktoś wykształcony i obyty w tamtych czasach sobie radził, już pomijam kontuzje nogi i ręki...

Wywiady BL od czasów "meneli" dzielę na cztery ;)

ocenił(a) film na 6
elmo81

Camerimage jest w Bydgoszczu

Kajak_Szatana

Zgadza się, Toruń był pierwszy, potem miasto włókniarzy, a obecnie bratnia Bydgoszcz.

ocenił(a) film na 1
elmo81

W Łodzi jest teraz festiwal, o którym nikt nie słyszał, nikt na niego nie przyjechał, za to kosztował grube miliony. Wiecie jaki?
BTW. Elmo, Strzemiński mimo amputacji umiał Kobro szczudłem zdzielić...

ocenił(a) film na 7
BoogeyTaxi

O widzę że pan to chyba z PiSu bo tyle nienawiści w tej wypowiedzi

Dawid_11

a pan to zapewne z platformy bo tyle głupoty w tej wypowiedzi?

ocenił(a) film na 7
Mr_Macphisto

Nie nie ja z PSLu

ocenił(a) film na 1
Mr_Macphisto

Mr_Macphisto - dziękuję, lepiej bym tego nie określił.
Dodam od siebie, że zjadam dzieci, dokładnie jak Kaczyński.

BoogeyTaxi

Film genialny. Nie zgodzę się z ta opinia. Film bardzo nawiązuje do współczesnej Polski. I faktycznie jak która wierzy PiS-owi tak jak w owych czasach Stalinowi to film może się nie podobać. Bardzo dobrze jest pokazane jak fanatyzm walczy z mądrością. Jak niszczy jednostkę i chce narzucić swoją wole. Film zrobiony dobrze. Linda zagrał dobrze. Nie rozumiem tych dziwnych wypowiedzi Lindy na temat filmu, ale to nie ma znaczenia. Kibicuje filmowi na oscarach.

ocenił(a) film na 1
brunon_barloga

Linda wypowiada się źle o złym filmie. Czego tu można nie rozumieć?

BoogeyTaxi

Nie oglądałem tego filmu, ale Pan/Pani najwyraźniej nigdy nie widział/a prawdziwego gniotu. Serio. Nie wierzę by jakikolwiek film Ś.P. Andrzeja Wajdy zasługiwał na 1. Stwierdzam że Pana/Pani opinia jest nieobiektywna a nawet pozwolę sobie powiedzieć że nie umie Pan/Pani oceniać filmów (Pewnie wystarczy że jakaś produkcja Panu/Pani nie podejdzie i od razu dostaje ocenę 1). Swoją drogą jest to przypadłość wielu filmwebowiczów. Możliwe że musi Pan/Pani dojrzeć do obiektywnej oceny bo tak naprawdę film, by zasłużyć na 1 musi się bardzo postarać. Proszę nie traktować tego jako ataku, lecz jako radę - dla wszystkich. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
Bielak_812

proszę obejrzeć film. Ja też nie wierzyłem, co oglądam. Film jest szkolny, zrobiony z gorszym wyczuciem niż studencka etiuda, ze scenariuszem na poziomie szkolnego przedstawienia. Dałem 3 tylko z szacunku do Mistrza, ale teoria spiskowa głosi, że on już podczas produkcji nie wyrabiał i oddał pole swoim pożal się Boże asystentom.