1.w filmie jeden z motocykli ma na tabliczce cyfre 85 co jest nawiazaniem do roku 1985 w ktorym powstala pierwsza czesc POWROTU ZYWYCH TRUPOW. 2.w jednej z komor mamy trupa punka ktory zostaje ozywiony przez gaz.Punk to puszczenie oka do fanow czesci pierwszej. 3.wypadek na motorze i klinika w ktorej ozywia sie zmarlych to nawiazanie do P.Z.TRUPOW 3. 4.bezdomni z kanalow to nawiazanie do P.Z.TRUPOW 3. 5.jest taka scena przy punkcie ochrony gdy zombiak mowi przez telefon by wiecej mozgow przyjechalo.To nawiazanie do sceny z czesci pierwszej kolo krematorium gdy zombiak dorwal sie do sluchawki w karetce i wzywal wiecej mozgow... Jest mi naprawde smutno ze tak spieprzyli ogromny potencjal ktory byl przy tworzeniu tego filmu a konkretnie chodzi mi o scenariusz.Film tego pokroju powinien byc zrobiony za wieksze pieniadze z lepszymi aktorami i z solidnym scenarzysta. Wkurzalo mnie tez w tej czesci gdy strzelali do zombiakow w brzuchy a oni padali jak muchy.Kazdy fan horrorow wie ze zombie pada po strzale w leb a nie brzuch. Moze kiedys doczekamy sie ze powstanie kolejna czesc serii zrobiona przez ludzi ktorzy kochaja stara trylogie a do tego bedzie duzy budzet. Film tego pokroju nie moze wygladac tanio!!!