PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34451}

Powrót żywych trupów

The Return of the Living Dead
1985
7,0 9,5 tys. ocen
7,0 10 1 9514
7,5 14 krytyków
Powrót żywych trupów
powrót do forum filmu Powrót żywych trupów

Prawdziwe

ocenił(a) film na 8

Na początku jest informacja że wydzarzenia w filmie są prawdziwe, czy to prawda kto wie?

użytkownik usunięty

Dobre!! Tak se wlewaj.. BuHahaHA!!! :-D

użytkownik usunięty

Nie muszę. Ktoś kto ma iloraz inteligencji 128, raczej nie moze być nienormalny .

użytkownik usunięty

W takim razie powinieneś posiadać umiejętność prowadzenia dyskusji na poziomie, a nie sprowadzać wszystko do swoich własnych, chorych przekonań..

użytkownik usunięty

To nie są chore przekonania tylko prawda .

użytkownik usunięty

I to ty nie umiesz prowadzić dyskusji na poziomie, obrażając mnie w co drugim poście .

użytkownik usunięty

W takim razie, postaram ci się coś wytłumaczyć, mimo tego, że wiem, iż myślenie nie jest twoją mocną stroną...
Możesz mi wierzyć lub nie, ale nie wszystkie komedie muszą śmieszyć, w sensie śmiania się, i nie wszystkie horrory muszą straszyć, w sensie bania się. W niektórych horrorach, chodzi głównie o przebieg fabuły oraz umiejętność wyciągania odpowiednich wniosków, morałów, itd..
Są to tak oczywiste podstawy, że dziwi mnie to, że nawet ktoś stojący na tak skrajnie niskim poziomie intelektualnym, jak ty, nie jest w stanie tego zrozumieć...

użytkownik usunięty

Komedia musi śmieszyć, a horror straszyć !!! Takich bzdur jak twój ostatni post to chyba jeszcze nie czytałem. Jeżeli na komedii się nie śmiejesz to nie jest to komedia, tak samo jeżeli podczas oglądania horroru nie masz ciar na plecach i nie przechodzą cie dreszcze to film nie ma prawa nazywać się horrorem. Taka jest prawda a nie moje zdanie .

użytkownik usunięty

Mam pytanie. Kto ci takich niestworzonych bzdur naopowiadał..?

użytkownik usunięty

Nikt taka jest prawda . Zadaniem komedii jest rozśmieszenie widza, a zadaniem horroru przestraszenie .

użytkownik usunięty

No ale, czy ty naprawdę, nie jesteś w stanie zrozumieć tego, że każdego człowieka śmieszy oraz straszy coś innego..? Wynika to po prostu z tego, że każdy jeden człowiek posiada inny gust, sposób postrzegania oraz oczekiwania, w stosunku do oglądanego seansu filmowego.

użytkownik usunięty

Oczywiście, że tak ale podstawową zasadą komedii jest rozśmieszenie a horroru p

użytkownik usunięty

W każdym filmie, znajdują się jakieś sceny, które mają za zadanie, w oczekiwany sposób wpłynąć na psychikę widza. Jednakże w większym stopniu, nasze postrzeganie rzeczywistości, jest zależne od bardzo wielu czynników zewnętrznych, w tym także chwilowego, zmiennego nastroju ludzkiego.

To jest zwykly troll, zobacz jego komentarze o kac wawie. Pisal tam o tym ze na filmie byl 5-6 razy w kinie potem zmienil zdanie i pisal ze mial okrojona wersje tego dziela na kompie bo przegral zaklad o jakas scene, twierdzil ze w filmie takiej sceny nie bylo. Przegral wiec mial sie przyznac ze jest najwiekszym idiota, oczywiscie sie nie wywiazal z umowy. Ten facet ma kontakty z duchami jak nie wypije, prawdopodobnie wtedy je widzi w stanie mediumdelirium.

użytkownik usunięty

Powiedz mi jeszcze, jakim trzeba być kretynem, debilku skończony, żeby tak kultową grę, jak Pro Skater 2, ocenić na marną szóstkę..? o.O

użytkownik usunięty

Bo nie przepadam za innymi sportami poza piłką nożną, siatkówką, i piłką ręczną dlatego oceniłem na 6 to i tak bardzo wysoko bo miałem dać cztery .

użytkownik usunięty

A co do Omena z 1976 roku to jest to żenujący horror, jedynie muzyka w nim jest zajebista. Remake Omena z 2006 to jest dopiero horror, oryginał może mu buty czyścić .

użytkownik usunięty

Czy ty chociaż zdajesz sobie sprawę z tego, że przed stawianiem kropki zakończającej zdanie, nie robi się odstępu? Pytam, bo zauważyłem, że wszędzie popełniasz taki trywialny błąd, z zakresu podstawowych zasad interpunkcyjnych..

użytkownik usunięty

Oczywiście, że o tym wiem . Jednak zawsze robię odstęp bo na komputerze dla mnie to wygląda jak kropka lub przecinek połączone z jednym wyrazem . Wiem , że wiele osób to drażni , jednak ja jak nie ma odstępu to widzę zdanie połączone z przecinkiem lub kropką .

użytkownik usunięty

W takim razie, zalecałbym jak najszybszą wizytę u psychiatry, oraz okulisty...

użytkownik usunięty

Chociaż, w zasadzie tobie, to już nic nie pomoże..

dragon94331

Dokładnie! Po za tym to były lata 80-te więc tego typu informacje były na porządku dziennym w filmach

ocenił(a) film na 10
fox4086

Jak najbardziej prawdziwe. US Army próbuje wszystko zatuszować, poszukaj informacji w necie.

kamfpv

dokładnie żywe trupy sa przechowywane w ciekłym azocie w stefie 51!

ocenił(a) film na 8
fox4086

skończyłam prawo (w tym amerykańskie) i mogę Wam powiedzieć, że nie wolno umieścić na początku filmu informacji, że jest on na faktach, jeśli nie jest. to się nazywa false advertising. jakby te wydarzenia nie były prawdziwe, to by musieli to usunąć z nowszych wersji filmu.

ocenił(a) film na 8
fox4086

Ten temat jest równie głupi jak sam film :D

użytkownik usunięty
yossarian84

Skoro głupi film to dlaczego wystawiłeś mu osiem ? .

ocenił(a) film na 8

Bo jest głupi w pozytywnym sensie :-)

użytkownik usunięty
yossarian84

O popatrz to o tym jeszcze nie słyszałem , ze coś może być głupie w pozytywnym sensie .

ocenił(a) film na 8

No widzisz ilu ciekawych rzeczy o życiu możesz się dowiedzieć z filmwebu :-)

ocenił(a) film na 10

Oczywiście, że może, ale nie skumasz tego bo jesteś ograniczony.
Wystarczy spojrzeć na skalę filmów, które oceniłeś:
- podoba mi się = 10/10
- nie podoba mi się = 1/10
Jasne, każdy ma prawo oceniać jak sobie chce, ale nie dziw się stary, że ktoś się będzie śmiał z twoich doświadczeń z paranormalnymi zjawiskami (nie podważam tego wcale!), bo nie da się ciebie traktować poważnie.

Tak, podstawową zasadą komedii jest rozśmieszanie, ale może również skłaniać do refleksji, mieć drugie dno, które jest poważne.
Horror musi straszyć, bo inaczej to nie horror? Od dziesięcioleci ten gatunek udowadnia, że makabra może bawić, nie ma tu ograniczeń.
To co piszesz, to jest tylko TWOJE zdanie na ten temat i nie możesz się pogodzić z tym, że PRAWDA wygląda inaczej.
To jest TWOJA PRAWDA, a "moja jest racja najmojsza" i choćbyś milion razy wypisywał na filmwebie swoje mądrości, to nic nie zmienisz. Przykro mi.

użytkownik usunięty
kamfpv

Przykro mi, ale piszesz bzdury. To nie jest moja prawda, tylko najstarsza prawda jaka istnieje, komedia musi śmieszyć, inaczej nie jest komedią, a horror musi być straszny inaczej to nie jest horror !!! .

użytkownik usunięty

Możesz mi wierzyć, lub nie(nie obchodzi to mnie..) ale ty sam, jesteś kolejnym(ciężkim) przypadkiem, który tylko potwierdza, że odstępstwa od reguły, są już w zasadzie normą..
Ponieważ, gdy tak cię czytam i na ciebie patrzę, to skrajnie mnie śmieszysz i jednocześnie "straszysz"...
Morał z tej bajki jest nam już dobrze znany. Jesteś tragikomiczny lub znów naje&any! :-D
Więc gratuluję, bo zapewne w twoim mniemaniu, jesteś na swój sposób "wyjątkowy".. o.O( w moim wyśmiany..)
Zdecydowanie, to twoje rozumowanie, pacanie..

ocenił(a) film na 10

Nie no smczyk, wielki znawca horrorów i dajesz 1/10
Nie rób se jajec bracie

ocenił(a) film na 10
sepultura_fan

gadaj z dupą to cię osra

użytkownik usunięty
sepultura_fan

To nie ja, psze pani!!

ocenił(a) film na 7
sepultura_fan

Taki filmwebowy błazen ;)