Powrót Batmana

Batman Returns
1992
7,2 96 tys. ocen
7,2 10 1 95939
8,1 42 krytyków
Powrót Batmana
powrót do forum filmu Powrót Batmana

Batman (1989) vs Powrót Batmana (1992)
Głosujemy. Każdy może oddać tylko jeden głos. Możliwa jest również zmiana głosu. Który z filmów był dla was ciekawszy po prostu lepszy? Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Redox

Batman (1989)

użytkownik usunięty
Redox

czy taki temat nie wystarczyłby na jednym forum?

ocenił(a) film na 9
Redox

ja oddaję mój głos na : Powrót Batmana (1992)

ocenił(a) film na 10
kfiatek25

Bezapelacyjnie Powrót Batmana.Perfekcyjnie utrzymany klimat mroku , ciekawe podejście do przedstawienia czarnych charakterów no i magia która jak do tej pory nie została powtórzona w kolejnych Bat filmach.Może najnowsze dzieło Nolana Mroczny Rycerz to zmieni , ale szczerze w to wątpię.

ocenił(a) film na 8
Redox

Powrót Batmana ( 1992 )

ocenił(a) film na 10
Redox

Batman Returns

ocenił(a) film na 6
Lech_qv

3:1 dla Batman Powrót

ocenił(a) film na 10
Redox

zdecydowanie powrót batmana. chociaz w sumie to od jedynki sie zaczelo.

ocenił(a) film na 5
duende_2

Jedynka duzo lepsza - ten film nie trzyma sie kupy. Bronia go tylko aktorzy i dekoracje.

Picard

Picard taa a Aliens jest dużo lepsze od Alien 3 ktore ty stawiasz na równi z 1 i oceniasz 10/10 bo w tym drugim nic nie trzyma się kupy i jest on filmem pod praktycznie każdym względem gorszy od dwóch pierwszych :P

The_Joke___Man

i jeszcze jedno Picard co byś powiedział mi na małą i sensowną argumentację dlaczego się tak uwziąłeś na Powrót?

p.s. pozwoliłem sobie zajrzeć do twoich głosów i co tam widzę? jeśli oceniasz 10/10 taką szmirę jak plaga a Powrót Batmana uważasz za gniota to tylko znaczy że na ten temat nie mamy o czym gadać i tracę jednynie z tobą cenny czas.

pozdrawiam

Redox

Powrót Batmana - zdecydowanie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6
Gregg

5:2 Powrót (póki co)

ocenił(a) film na 7
Redox

Dużo lepszym filmem jest 1 część batmana z 89r.
Ale Powrót teżma klimat.

Kojak555

Batman Returns

ocenił(a) film na 10
Redox

Powrót Batman ;]
jedynka była jak dla mnie troche nudna od połowy

ocenił(a) film na 8
Kaczka_Kamil

zdecydowanie BATMAN - pierwsza częśc...
podliczcie głosy :]

davemaster

Batman Returns

ocenił(a) film na 9
Redox

Pierwszy Batman jest lepszym filmem...
Dwójka też jest świetna, ale moim zdaniem Burton nieco przesadził i zrobił film zbyt autorski. Do tego ten "nibyśnieg" i Gotham okrojone praktycznie do jednej ulicy i zoo.

ocenił(a) film na 5
Soja

The Joke

,,Picard taa a Aliens jest dużo lepsze od Alien 3 ktore ty stawiasz na równi z 1 i oceniasz 10/10 bo w tym drugim nic nie trzyma się kupy i jest on filmem pod praktycznie każdym względem gorszy od dwóch pierwszych :P"

Nie, nie jest. Ale zarówno ,,Aliens" jak i ,,Alien 3" mają na filmweb swoje fora - tam moge Ci wytłumaczyć czemu czesc trzecia cenie sobie duzo bardziej niz druga. No, a argumenty o tym,ze ,,Returns" daleko do miana filmu rewelacyjnego przytoczylem juz gdzie indziej.

Picard

Powrót Batmana

ocenił(a) film na 8
Redox

jak dla mnie Batman z 1989 roku:)

za krotki

użytkownik usunięty
Redox

Powrót Batmana (1992)
za niesamowity klimat. Coś fantastycznego :)

ocenił(a) film na 5

Batman 1989

Wolę groteskę u Jokera niż Pingwina...
Z resztą Joker to mój ulubiony złoczyńca...