PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111710}

Powrót do Garden State

Garden State
2004
7,2 36 tys. ocen
7,2 10 1 35530
7,0 24 krytyków
Powrót do Garden State
powrót do forum filmu Powrót do Garden State

ale nie odnieśliście wrażenia, że bardzo przypomina Elizabethtown? (nie jestem pewna, który film był pierwszy). Dobrze się ten film ogląda, bardzo ciekawe role, prosty temat pokazany w niebanalny sposób, fajna muzyka, lekki humor,no i niezwykły klimat. polecam na wieczór w gronie znajomych

joana020

Ta specyficzna atmosfera amerykańskiej prowincji z Powrotu do Garden State przypominała mi klimat filmu Juno.

ocenił(a) film na 8
missNeverMind

Obydwa filmy wyszły później. "Elizabethtown" w 2005 roku. Zgodzę się, że Garden State ma swój specyficzny klimat, dlatego jest taki wyjątkowy.

ocenił(a) film na 10
Agie

lekki w odobiorze? moze i tak dla osoby, ktora nie zastanawia sie nad głębią film.

Zach Braff pewnie tą lekkością, która rzuca się w oczy, chciał skłonić odbiorcę do głębszych przemyśleń. Nie trzeba przez całe życie być na lekach antydepresyjnych, by zrozumieć, że film ten jest niebanalny i opowiada o ludziach, którzy ciągle szukają.
Ten monolog Braff'a w basenie, gdy mówił o domu i o tym, że dom, to później tylko nazwa- przecież to jest piękne i nie jest lekkie i przyjemne. jest realistyczne i prawdziwe.
samotność wśród wielu- temat, o ktorym duzo się tworzy, ale rzadko tak trafnie.

joana020

Może i troszkę podobna fabuła. "Garden State" podobał mi się o wiele bardziej niż "Elizabethtown" Soundtrack zdecydowanie świetny. I świetna rola Natalie :) ogólnie filmik trochę o niczym ;)

ocenił(a) film na 10
melocoton1

według mnie bardziej o wszystkim

joana020

"Garden State" był pierwszy niż "Elizabethtown", dlatego to właśnie "Elizabethtown" zarzucano, że jest nową, gorszą wersją "Garden State".