Powrót do przyszłości II

Back to the Future Part II
1989
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 187067
7,9 48 krytyków
Powrót do przyszłości II
powrót do forum filmu Powrót do przyszłości II

Mam pytanie

ocenił(a) film na 8

Dlaczego jak Biff wrócił Deloreanem do 2015 roku to był taki zdyszany, zmęczony i jeszcze przez to złamał laskę?

ocenił(a) film na 7
Axel

Początkowo Biff w zamierzeniu twórców miał zniknąć w 2015 dlatego, bo powinien przenieść się do alternatywnej przyszłości gdzie jest bogaczem i panem. Właściwie nie mógł powrócić do starej rzeczywistości 2015, ale przecież Marty i doktor musieli mieć jakoś wehikuł. Twórcy sami zaczęli się gubić więc postanowili, że dla większości widzów (oglądających ten film raz i niezbyt uważnie) lepiej nie mącić już w głowach.
P.S. A ten kolejny paradoks dowodzi, że podróże w czasie nie mogą być możliwe.

ocenił(a) film na 10
wojtekrot

W teori, jezeli przekroczysz predkosc swiatla swiat w okol Ciebie zacznie sie cofac.

ocenił(a) film na 10
Axel

Podobno zabila go wczesniej matka Martego ddlatego zacza znikac, bo teoretycznie jest w grobie

ocenił(a) film na 10
Axel

To bardzo proste.Biff zmienił przeszłość dzięki któremu stał się panem i władcą Hill Valley.Stary Biff wrócił wehikułem do alternatywnego 2015 w którym były 2 różne jego wersje.Ta tradycyjna zaczęła znikać a DeLorean został bo to rzecz materialna. TZN Biff zniknął bo to on został zmieniony.Nie DeLorean.Logiczne :) Mam nadzieję że pomogłem :D

McFlyPL

Biff był zmęczony bo jak wiadomo przy przeskoku w czasie następuje wstrząs a taki stary organizm ledwo to wytrzymał.

ocenił(a) film na 10
Jordan66

Jaaaaasne.Jego alternatywa ZNIKNĘŁA,bo było ich dwóch.Proste jak konstrukcja cepa..

ocenił(a) film na 10
McFlyPL

Ale gdyby tak bylo Marty w pierwszej części tez by znikną. Jak to napisałeś "Jego alternatywa ZNIKNĘŁA,bo było ich dwóch" To czemu Marty nie zniknął jak wrocil z 1955 do 1985? Jemu sie tak jakby zmienila "historia" . A nie ZNIKNĘŁA jego alternatywa... To znaczy to moje rozumowanie. :)

ocenił(a) film na 10
nol1324

On sam się nie zmienił za bardzo.Marty wspominał o tym że chce zostać gwiazdą rocka i się nie zmienił jak jego brat i siostra..

ocenił(a) film na 10
McFlyPL

No tak bo Marty zmienił przeszłość a co za tym idzie swoją teraźniejszość tak jak Biff on też sie nie zmienił tylko jego teraźniejszość... On zaczął znikać ponieważ matka Martego w jego przeszłości go zabiła, to jest wyjaśnione przez reżysera,

ocenił(a) film na 10
nol1324

wiem o tym

ocenił(a) film na 10
nol1324

gdzie i kiedy jest to wyjasnione=powiedziane ze matka martiego zabila biffa???

ocenił(a) film na 10
malina4_fw

Reżyser o tym mówi