PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8825}

Powrót do przyszłości III

Back to the Future Part III
1990
7,4 161 tys. ocen
7,4 10 1 160820
7,4 43 krytyków
Powrót do przyszłości III
powrót do forum filmu Powrót do przyszłości III

Seria BTTF kojarzy mi się z pięknymi czasami dzieciństwa kiedy to w wolnym czasie odpalałem sobie z VHS'a wszystkie trzy części i za każdym razem przeżywałem niesamowitą przygodę. Aż łezka się kręci w oku. Daję całej trylogii 10/10 a to z tego względu, że nawet dziś mógłbym usiąść przed TV tudzież kompem i po raz N-ty obejrzeć przygody Marty'ego. Czytałem kilka postów na temat, że film jest gównem, cóż może powstał 20 lat temu i efekty specjalne nie są tak powalające jak w dzisiejszych Spidermanach czy Hulkach, ale przynajmniej ten film ma klimat jest tak ciekawy, że miałbym problemy z określeniem który z filmów miałby podobną ciekawą fabułę. Poza tym w tym filmie stykają się 4 różne światy. Dziki zachód, lata 50te, lata 80te oraz niedaleka przyszłość, dlatego tak wręcz kocham ten film, ponieważ zawsze fascynowała mnie możliwość podróży w czasie (choć to niestety niemożliwe), oraz ciekawość zachowania ludzi którzy znaleźli się w zupełnie obcym świecie. Sam jestem ciekaw jak by to było gdybym przeniósł się 40 lat wstecz i np. poznał swoich wujków czt nawet rodziców jako równieśników. Pozdro dla fanów filmu.