A czemu ? Bo powstała gra komputerowa godna marki Back to the Future :-) Wspaniała gra przygodowa która oddaje klimat i humor znany z filmów. Telltale Games zrobilo wszystko by gra nie była kolejną "filmówką" robioną na prędce by wycisnąć jeszcze więcej kasy od fanów filmu. A tytuł gry to po prostu Back to the Future The Game. Jak dobrze że od czasu do czasu pojawiają się takie gry by przełamać wielką klątwę gier na podstawie filmów.
Pierwszy epizod w zasadzie już przeszedłem i muszę przyznać, że fabuła wydaje się zgrana z filmem. Historia normalnie dzieje się po 3 części filmu. Szczerze to nigdy nie grałem w przygodówki, ale Back to the future przeszedłem z wielką chęcią. Z tego co patrzyłem na stronie producenta mają być bodajże 4 części gry. Pierwsza już jest do kupienia, ew. ściągnięcia ;P. Polecam !
pierwsza nie jest do kupienia a jest właśnie za darmo, rejestrujesz się i dostajesz 1 episode za darmo (w tym momencie jeszcze to nie działa od lutego firma będzie dawała linki do ściągnięcia 1 episodu)