PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8823}

Powrót do przyszłości

Back to the Future
1985
7,5 357 tys. ocen
7,5 10 1 356888
8,2 78 krytyków
Powrót do przyszłości
powrót do forum filmu Powrót do przyszłości

Ja czytałem. Czytało się fajnie bardzo, wyobrażałem sobie od razu sceny z filmu, przy czym nie znam trylogii aż tak dobrze i nie zawsze wiedziałem co się zdarzy. Po prostu fajna przygodówka/s-f - zwłaszcza dla..hmmm..nastolatków, że tak powiem.
Czy powstała ona (książka) przed filmem czy po? :>
Czekam na info i wasze opinie na ten temat.

ocenił(a) film na 10
Zygfryd666

Też czytałam a nawet posiadam (chyba z 2 lata na nia polowałam ;]). jest świetna. Raczej powstała po filmach na podstawie scenariuszu.

ocenił(a) film na 10
Madeleine29

ja tez czytałem. dwójka książkowa jest ostro zakręcona- te powroty w czasie- to tu, to tam - w przyszłość... :)

ocenił(a) film na 10
Madeleine29

Ja mam niesamowitą, nieodpartą pokusę przeczytać ową książkę... Jestem wielkim fanem POWROTU. Niestety, jakoś nie mogę zapolować na tą książkę... Chętnie pożyczyłbym ją albo kupił. Obiecuje że zwrócę w nienaruszonym stanie:) P.S. Mówię poważnie:) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Zygfryd666

a ja nie wiedziałam nawet że istnieje książka, jak tak to musze poszukać jej:D

Zygfryd666

książka? a kto jest jej autorem, chętnie przeczytam?

Joanna_7

No własnie , kto jest autorem tej książki :) z góry dzieki za odp :)

ocenił(a) film na 10
Zygfryd666

no podajcie autora prosze!!!!!:D..............

ocenił(a) film na 10
lorraine93

z tego co widze u mnie widnieje George Gipe & Craig Shaw Gardner.

Madeleine29

Czytał ktoś tą książkę? Są w niej jakieś ciekawostki których nie ma w filmie? Czym się różni od filmu? Zastanawiam się czy jej nie kupić... :)

ocenił(a) film na 10
mariusz_technik

Tak ja czytałam. generalnie odstaje dużo od filmu bo jest napisana na podstawie scenariusza, ale jest tam kilka rzeczy, których nie ma w filmie (albo np. są w scenach usuniętych). Ma też ciekawy początek ;)

ocenił(a) film na 10
Madeleine29

Miało być *NIE odstaje dużo od filmu ;)

Madeleine29

Tak się zastanawiam, bo w książce powinno być więcej dialogów, szczegółów chyba... chętnie bym przeczytał, jak znajdę gdzieś w dobrej cenie

ocenił(a) film na 10
Madeleine29

W książce też niestety znajduje się kilka nieścisłości ;)

Madeleine29

Hm, no i znowu coś ciekawego nt. BTTF :D
Chętnie bym się zapoznał z tą książką. Tak więc... polowania czas zacząć :) (a w międzyczasie oglądam sobie BTTF2 na TVP2 :D)

xsas

Ja mam tę książkę, dostałem od swojego ojca, który zaraziłem mnie uwielbieniem do tego filmu. Książka zawiera w sobie wszystkie trzy części przygód doktora Browna i Marty'ego, ponadto zawiera o wiele więcej scen niż te, które są w filmie (choćby sceny usunięte), dzięki czemu lepiej można zrozumieć fabułę.