wiadomo,że w Październiku.Pytanie tylko czy na początku,w środku miesiąca,czy na koniec??
Jeżeli ktoś zna dokładną lub przybliżoną datę premiery DVD,niech napisze w komentarzu.
Wysłałem jakiś czas maila do producentów filmu i otrzymałem odpowiedź że pod koniec roku. (pewnie będzie dołączony do jakiegoś pisma)
trochę dziwne,bo pisałem do dystrybutora na tej stronie:
https://www.facebook.com/pages/NEXT-FILM/182126971975755?fref=ts
w dziale posty na stronę odpisali mi:
„Film na DVD pojawi sie w okolicach października. Damy znać, kiedy będzie wiadomo więcej o wersji Blu-Ray."
Dodatkowo w empiku widziałem karton z plakatem powstania i pod nim napis PREMIERA DVD PAŹDZIERNIK 2014
Ja myślę,że pod koniec roku to będzie pewnie wersja Blu-Ray.Poza tym paździenik to prawie koniec roku (10 miesiąc).
Dodatkowo nie wierzę,żeby dystrybutorzy zadrwili sobie tak z widzów.Jakby dali 500 patoli na reklamę,że w październiku jest premiera,a potem przenieśli na grudzień to:
1.Byłoby to dla nich strzałem w nogę.Nie dość że stracili by kasę,to jeszcze ktoś pewnie by dał ich do sądu za oszustwo czy coś
2.gdyby przełożyli premierę DVD tego filmu o dwa miesiące,zapewne ludzie by się trochę wściekli.Raz,że już przygotowywali się,by pokazać ten film swojej rodzinie/przyjaciołom.Dwa,że mieszkają np.za granicą i nie byli w stanie obejrzeć tego filmu,a np.akurat w październiku są w Polsce.
Dziwne dla mnie jest jedynie to,że na stronie next film (dystrybutora) piszą mi bez ogródek,że film wyjdzie na dvd w OKOLICACH października,a strona powstanie warszawskie,cytuję:
„ B***** K****** (moje imię i nazwisko zakryłem w celach ochrony swojej prywatności) Skąd informacja, że film będzie na DVD w październiku? pracujemy nad wersją DVD i niedługo podamy informacje dotyczące daty wydania. Jeszcze trochę cierpliwości
Mam nadzieje że premiera będzie niebawem, już czekam z niecierpliwością aż ten film znajdzie się na DVD
ciekawi mnie tylko jedno: KTO decyduje,kiedy „Powstanie" ma wyjść na DVD:Dystrybutor (next film) czy oficjalna strona powstania warszawskiego (Powstanie warszawskie*)?
* https://www.facebook.com/powstaniewarszawskiefilm?fref=ts
jeżeli dystrybutor-możemy spodziewać się w każdej najbliższej chwili.
jeżeli oficjalna strona-trochę sobie jeszcze poczekamy
......nie no nie wierzę,żeby najpierw tak wszędzie pisali,że premiera w październiku,a potem przesuneli premierę o dwa miesiące.