Oceniając tą produkcję można ocenić co najwyżej same materiały archiwalne. Słabo.. liczyłem na coś więcej
Materiały archiwalne 8/10, Film jako całość 5/10
Hmm, jeśli oczekiwałeś zwrotu akcji lub innego zakończenia, to muszę odesłać piętro wyżej do fantastyki. Muzyka, dokumentalne zdjęcia i kawałki taśmy znakomite. Głos GRUCHY i takie spojrzenie na to co działo się "od środka" ale tak na serio od środka. Żadne tam Miasto 44 z bajkowymi elementami. Pokazywać młodzieży jak to kiedyś było, bez fikcji.
""Hmm, jeśli oczekiwałeś zwrotu akcji lub innego zakończenia, to muszę odesłać piętro wyżej do fantastyki.""
Przecież i ty i ja wiemy o tym że niczego takiego nie oczekiwałem ale chciałeś mi dogryźć takim głupim zdaniem.
Wystarczyłoby żeby zamiast tych średnich dialogów wstawić jakiś ciekawszy, specjalnie skomponowany pod film podkład muzyczny i film by zyskał na wartości. O taką ciekawszą oprawę mi chodziło
""spojrzenie na to co działo się "od środka" ale tak na serio od środka.""
No i widzisz i tu się mylisz. Przecież oni sami wtedy też reżyserowali/ustawiali te ujęcia (nie wszystkie ale jakaś znacząca część) Także z tą szczerością to też tak na 100% nie jest.