PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599658}

Poza szatanem

Hors Satan
2011
5,8 1,6 tys. ocen
5,8 10 1 1560
6,3 18 krytyków
Poza szatanem
powrót do forum filmu Poza szatanem

Zachęcony pozytywnymi recenzjami zabrałem się za film - zdzierżyłem jakieś 35 min, po
czym poległem - pseudopoetycki bełkot - chodzą, podziwiają/kontemplują okoliczności
przyrody - mało mówią - słowem tragedia...

ocenił(a) film na 8
RogerVerbalKint

Moim zdaniem pseudopoetycki bełkot to niezbyt trafne określenie, szczególnie jeśli później piszesz, że "mało mówią" ;) Właśnie ta oszczędność słów powoduje, że bardziej zwracamy uwagę na te, które w filmie są wypowiedziane, a nie słysząc niczego zaczynamy bardziej skupiać się na gestykulacji, mimice bohaterów. Nie wiem też, co tragicznego jest w chodzeniu i podziwianiu przyrody. Ale fakt faktem, pierwsze pół godziny w kinie ziewałam i czekałam, aż w końcu coś się stanie. Później jednak nie mogłam oderwać oczu od ekranu :)

ocenił(a) film na 9
ilikesonicyouth

dokladnie tak jak piszesz, druga polowa wciaga. Jednak na wszelki wypadek przygotowalam sobie pilniczek do paznokci i szczotke do masazu, zeby jakos zdzierzyc poczatek ; ) Warto ; P

ocenił(a) film na 1
RogerVerbalKint

ja z wielkim bolem wytrwalem do konca i nawet nie chce zle mowic na temat tego filmu bo to nie ma sensu. w kazdym badz razie na pewno go nikomu nie polece a wrecz odradze