Kojarzycie scenę pościgu za pakistańskim Volvo? W punkcie kulimnacyjnym Charlie wjeżdża na wiadukt nad autostradą. Wyposażony w wyrzutnię rakiet podchodzi do barierki i widzi, że zielone Volvo wjeżdża pod wiadukt, po czym biegusiem pędzi na drugą stronę wiaduktu i namierza dopiero co wyjeżdżające auto.
Czy to nie dziwne, że Charlie pieszo jest szybszy od rozpędzonego Volvo? W dodatku jest to Volvo rodzinne, szybsze od Audi S4 quattro?
Poza tym co wyżej napisałem, chyba większych uchybień twórcom filmu udało się uniknąć. Generalnie film miło odmóżdżający ;)
Mam kilka ale odnośnie Twojego komentarza mianowicie model volvo to nie v40
a 850 natomiast audi to nie s4 a a8 w12. Co do wiaduktu masz rację
niedociągnięcie ewidentne ale volvo wcale nie jest szybsze od audi po
prostu w pościgu na tak zatłoczonej autostradzie większa moc audi na nic
się nie zda to już tylko kwestia umiejętności kierowcy ;]
jeszcze scena jak łapie zwłoki na koncu, ujecie wczesniej widac, ze jest dobre 2 metry dalej, a zwloki juz blizej podlogi niz niego, a jednak padaja mu w ramiona
a no i poscig... w europie jednak staraja sie przestrzegac zasady zeby lewy pas zostawic wolny, a tam byl rozpieprz jak cholera, a jakas ciezarowka jechala srodkiem.
Nie wiem, czy sie uzywa, wiem na pewno, ze nie da sie wejsc 'tak o' do ambasady z bomba przypieta do pasa. Jak bohaterce filmu sie udalo przejsc przez bramki, gdzie nawet jej narzeczonemu bron zabrali, to pozostanie tajemnica scenarzystow. :P Niemniej jednak film mi sie podobal, szczegolnie gra Travolty. ;)
no też mi się to rzuciło w oczy ale tak na prawdę chodzi chyba tylko o przekazanie impulsu do zapalnika więc i owszem można użyć jacka ale jak Jacek się nie zgodzi to ja bym w ogóle go nie montował(tak dla oszczędności)
Chciałbym dodać że w pościgu na Autostradzie mijali 2 razy ta samą mazde MX5 ciemno zieloną chyba ze sie mi wydawało ale watpie bo duza uwage zwracalem na auta
Szczerze to trzeba przyznać, że mnie też rozbawiła scena pościgu. Najnowsze
Audi ma problem ze Starym Volvo.. Travolta z wyrzutnią na ramieniu
wystający z okna przy prędkości ponad 100 na godzinę, super szybki bieg w
jedną i drugą stronę na wiadukcie plus idealne celowanie... to mnie troszkę
przerosło:) Nie wspominając o troszkę dennej fabule i wspaniałej bombie w
ambasadzie. Travolta tak zachwalał rolę w tym filmie a dla mnie plan spalił
na panewce. Miało być super, wyszła lipa. Zawiedziony...
Panowie Audi nie ma problemów z żadnym Volvo tym bardziej z silnikiem W12 użytym w filmie. Dobrze o tym świadczy fakt że na moście pomijając podjazd pod górkę i wszystkie manewry był kilka sekund szybciej.
Poza tym chyba każdy wie na co stać jedną najpiękniejszych modeli marki z Ingolstadt :D Zastanawia mnie tylko czy nie jest to wersja S8, na necie czytałem że właśnie tak, lecz nie mogę doszukać się na listwie bocznej znaczka.
PS
Tu mały snapshot ze sceny kiedy kierowca razem z Travoltą jadą na most:
http://wstaw.org/m/2010/03/13/snapshot1.jpg
Szkoda że jadą wyłączonym samochodem ;)
Ogólnie film 10/10 za Audi i W12!