Pozdrowienia z Paryża

From Paris with Love
2010
6,8 43 tys. ocen
6,8 10 1 43113
5,6 16 krytyków
Pozdrowienia z Paryża
powrót do forum filmu Pozdrowienia z Paryża

Fabuła prawie całkowicie zerżnięta z training day. Rozumiałbym, gdyby pod takim tytułem wyszedł ten film. Mimo tego dosyć znośna kopia poprzednika.

7/10

ocenił(a) film na 8
besty

Czytałem Twój komentarz po obejrzeniu filmu. By sprawdzić Twoje stwierdzenie podobieństwa " Training Day " z " Pozdrowienia z Paryża " obejrzałem oba filmy raz jeszcze ...( zalecam to samo Tobie ... )

Oba filmy mają zupełnie inna fabułę .. jedyne co tutaj można nazwać podobieństwem jest to ze w obu filmach masz "żółtodzioba " i "doświadczonego gliniarza " tyle z podobieństwa fabuły obydwóch filmów ;)

--------

Szybka fabuła, dobra gra aktorska , śmieszne teksty.

Z czystym sumieniem 8/10

Kanibal88

Wiekszość fabuły jest doprawdy identyczna.

Zółtodziób, szalony policjant, faszerowanie narkotykami żółtodzioba, uczenie bójki żółtodzioba, żona czekająca w domu. trening żółtodzioba.

Róznice sa takie, że intryga została przeniesiona z Washingtona na Kasię Smutniak. No i Training Day skupiał się trochę bardziej na dialogach, tu mamy do czynienia z postawiniem na akcję pod publiczkę.

Ogólnie film oparty niemal na tym samym schemacie co Training Day, z różnicami, które wymieniłem wyżej.

besty

Wiekszosc hollywoodzkich produkcji jest zbudowana ze schematow, filmy maja zuoelnie inny wydzwiek, wiec ja bym sie nie upieral. NA tej samej zasadzie moglbys powiedziec, ze to to samo co ciezka proba, zoltodziob, etc