PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464544}

Pozwól mi wejść

Låt den rätte komma in
2008
6,7 42 tys. ocen
6,7 10 1 41756
7,2 30 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

...lepszego środka usypiającego ziemianie jeszcze nie stworzyli, a przypuszczam, że i kosmici mieliby z tym problem.:)

1. Dialogi ciągną się jak papier toaletowy, poza tym są bez sensu.:>
2. Pomysł wg mnie nie jest taki zły, ale z realizacją dużo gorzej.
3. Film się strasznie dłuży... Mało akcji, chwili grozy.. Ogólnie cały film, można ograniczyć do 3 scen z których miałam największy polew, a właściwie z głupoty tych scen, a mianowicie:
a) Scena, gdy Panna Blondyna (nie wiem jak jej było:D) pali się żywcem, bo stała sie wampirem.. To było cudne:D
b) Dzikie koty atakujące Świeżą Wampirzyce Blond :)
c) I oczywiście niezapomniana, bezkonkurencyjna "Świnka łiiii":D
I lecimy dalej.
4. Tak pseudo-uzdolnionych aktorów posiadają chyba tylko Szwedzi, a piękniejsze damy są chyba tylko w Niemczech :)

Tak więc ogólnie... Nie polecam, chyba, że dla osób z bezsennością.

ocenił(a) film na 8
zirycona

ad1. Istnieje teoria, że współczesna młodzież wychowana na hollywoodzkim kinie nie jest w stanie skupić się dłużej niż na 15 min i zrozumieć zdania dłuższego niż składającego się z kilku słów.
ad2. właśnie to powinieneś wykazywać a nie przytaczać jako argument tezy
ad3.tak, to nie need for speed, tokyo drify, twilight saga etc
ad a,b,c - patrz ad1 + trzeba odstawić czasami popkorn i colę i skupić się na filmie:spaliła się, bo zostaną wystawiona na działanie promieni słońca (pielegniarka odsłoniła zasłony), koty ją zaatakowały bo zamieniła się już w wampira (King się kłania, jeśli potrafisz czytać)
I lecimy dalej:
ad4 - tak, aktorzy nie wyglądają jak urwani z żurnala mody po dziesięciu operacjach plastycznych i nie dukają bezbłędnie scenariusza z prędkością karabinu maszynowego a manierą aktorów amatorów z gimnazjalnej szkoły. Przez co firm staję się naprawdę realistyczny a w zderzeniu ze scenami pokazującymi nadnaturalne zjawiska momentami wstrząsa bardziej niż najdziksze hollywoodzkie superprodukcje.
I o to w tym filmie chodziło.

ocenił(a) film na 8
cumbri

"(pielegniarka odsłoniła zasłony)" - nie pielęgniarka tylko lekarz, ale mniejsza o to bo mi film sie także podobał :P
ten film ukazuje wampirów z innego punktu widzenia, nie jak pozbawione instynktów ludzkich zwierzęta tylko jako człowieka, troche szkoda bo liczyłem że na końcu uda jej sie jakoś wyleczyć z bycia wampirem i będą żyli długo i szczęśliwie ale tak sie na pewno nie stało ;D
film nie jest przesiąknięty gwiazdami aktorskimi ale właśnie przed oglądaniem jego miałem do wyboru pare filmów do oglądania i m.in. z Vin Diesel ale jak znam życie to jeśli w filmie występują gwiazdy to reżyserzy siadają na laurach i fabuła jest do dupy
a ta dziewczynka była taka niewinna :)

ocenił(a) film na 2
cumbri

Cumbri:
1. Jako reprezentant tejże młodzieży nie oglądaj takich filmów.
2. Ja tylko powiedziałam swoje odczucia.. Nie muszę nic wykazywać :> Każdy ma takie prawo.
3. Nie jestem wielbicielką przytoczonych filmów, wystarczyłoby mi odrobinę klimatu w "Pozwól mi wejść" a nie dłużąca się scena mycia zębów o.O
a) Nie musisz tłumaczyć, wiem o co chodziło, aczkolwiek mówię tylko, że całokształt filmu + takie sceny wywołały u mnie tylko śmiech niż jakąś grozę.
4. Nie muszą wyglądać jak "urwani z żurnala mody". Wystarczy, że nie wyglądają jak menele z pod monopolowego.