Bo ja zakupiłem i się zawiodłem. Nie dość, że co chwila obraz zostaje zakłócany jakimiś dziwnymi błędami, to w dodatku wpierw przez chwilę ścieżka dialogowa nie jest zsynchronizowana z ruchami warg bohaterów, a później zarówno napisy, jak i lektor mają opóźnienie w stosunku do scieżki dialogowej. Czy tylko ja trafiłem tak fatalnie, czy też całe wydanie jest takie do bani?
I po raz kolejny uczciwi nabywcy zostali zrobieni w wała przez dystrybutorów. A o ile przecież lepszej jakości jest wydanie 720p czy m-720p. no ale przecież piractwo jest "be";)
No, nie powiem by mnie owe wydwnictwo usatysfakcjonowało (chociaż film sam w sobie świetny), ale na szczęście tego typu wydania to rzadkość, i nadal uważam, że kupowanie oryginałów to w znacznej części pieniądze dobrze wydane.
W takiej sytuacji może warto napisać lub zadzwonić do dystrybutora i zgłosić coś w rodzaju reklamacji, bo niby dlaczego nie?
Witajcie,
W imieniu własnym i Vivarto chcięlibyśmy serdecznie przeprosić wszystkich, którzy zakupili wadliwe egzemlarze płyty. Niestety większość towaru, kótra trafiła do sprzedaży prawdopodobnie jest uszkodzona.
Bardzo prosimy wszystkie osoby, które zakupiły wersję DVD z błędami o przesłanie tej informacji oraz danych kontaktowych na adres dvd@vivarto.pl . Przygotowujemy już poprawioną wersję filmu i bardzo chętnie wymienimy Wam płyty na właściwe.
Jeszcze raz bardzo PRZEPRASZAMY i dziękujemy za informacje.
Pozdrawiamy,
zespół VIVARTO
Czy ktoś mógłby napisać czy poprawione - bez błędów/usterek dvd różni się jakoś od tego pierwszego trefnego wydania? Tzn. jak będe kupować, to jak mam się zorientować czy to już jest dvd z tej drugiej edycji, czy to z błędami. Niech ktoś coś napisze.
Witam,
Poprawne wydanie będzie dostępne w sklepach od października. Również wtedy rozpoczniemy wysyłkę poprawnych egzemplarzy do osób, które się do nas zgłosiły.
Na okładce płyty znajdzie się informacja, że jest to wydanie II poprawione :)
Pozdrawiamy,
Vivarto
ok, fajnie dostać tak szybką odpowiedź :) A ta informacja będzie z tyłu pewnie gdzieś, tak? Czy może też będą jakieś różnice w przodzie okładki. I czy np. będą jakies dodatki czy o cos zostanie wzbogacone, czy tylko usuniecie te usterki? W sumie fajnie by było gdyby pojawiły się jakieś dodatki, bo w tym pierwszym wydaniu chyba nic nie było.
dodatków niestety nie będzie, bo producent nam niczego takiego nie dostarczył, ale film będzie w dużo lepszej jakości i pracujemy nad dźwiękiem 5.1 dlatego to tak długo trwa.
Na przodzie okładki pojawią się dodatkowe informacje na temat festiwali, na których film był pokazywany oraz wybrane nagrody. A info o poprawionym wydaniu damy raczej takie na bogato - duża nalepka z przodu na folii :)) musi to być widać, bo niestety nie ufam sieciom handlowym i mimo że od pół roku prawie robimy zwrot to na bank gdzieś pojawią się na półkach jeszcze stare egzemplarze. Ale z tym już nie wygramy :(
Pozdrawiamy,
Vivarto
Ale to dobrze, że będzie taka widoczna różnica, bo właśnie gdyby tylko jakaś linijka tekstu z tyłu, to jednak łatwo by mozna kupic to stare. Miło, że tak się staracie, choć kurcze szkoda, że nie będzie dodatków, bo z nimi w ogóle byłoby super :)
:) a może Pan zerknąć na górę strony po środku - na prywatną wiadomość, bo wysłałam do Pana, bo chciałam spytać o inny film - dane techniczne.
Niestety ja też nabyłem wadliwą wersję, ale dałem radę(programy - DVD Decrypter i ConvertXto DVD 3) i napisy mam dopasowane:) Trzeba było tylko usunąć lektora i oryginalne menu, ale to mała strata. Niestety mam pretensje do VIVARTO nie o wadliowość(cóż zdarza się) lecz o samo wydanie tego filmu. Jednym słowem - TRAGEDIA!!! Obraz który zdobył takie uznanie na całym świecie dostajemy na płycie jednowarstwowej z obrazem w formacie 4:3 i z dźwiękiem DD 2.0!!! Bez żadnych dodatków. Szkoda gadać.
niestety również moje wydanie jest wadliwe, napisałem do vivarto i czekam na odpowiedz oraz ruch z ich strony
Kupno legalnych egzemplarzy to szacunek dla artystów.
Niestety moja płyta też była uszkodzona i musiałam ją zwrócić. Z niecierpliwością czekam na poprawione wydanie :)
Zastanawiam się nad zakupem tego filmu. Ma ktoś to wydanie poprawione? Jak ono wygląda? Czy teraz wszystko jest już ok? I czy obraz nadal jest w formacie 4:3?
Poprawione jest w porządku, tylko kupując musisz zwrócić uwagę na to by faktycznie kupić to poprawione, a nie to pierwsze, które jakiś czas temu jeszcze gdzieniegdzie się pojawiało. Różnica polega na tym, że poprawione ma dodatkowo tekturową osłonkę - nie całe pudełko ale taki hmm no pas szerokości całego pudełka oblekający to pudełko plastikowe natomiast okładka (wkładka do plastikowego pudełka pod folię) jest taka sama jak przy pierwszym wydaniu). I co do wyglądu tego to ta zewnętrzna obwoluta jest lustrzanym odbiciem tej okładki wewnętrznej (na wewnętrznej twarz jest po prawej stronie na zewnętrznej obwolucie po lewej stronie) i dodatkowo jeszcze na tej zewnętrznej obwolucie jest żółty napis "56 nagród" - tak jak na obrazku w tej aukcji http://allegro.pl/pozwol-mi-wejsc-moj-przyjaciel-wampir-dvd-i1388953275.htm . Bo np. zdjecie w tej aukcji http://allegro.pl/pozwol-mi-wejsc-lektor-dvd-i1378634607.html jest podejrzane, bo jest lustrzanym odbiciem, czyli tak jak powinno być na tej kartonowej obwolucie, ale nie ma napisu o nagrodach, czyli reszta jest taka jak wewnętrzna okładka, więc ktoś raczej sam odwrócił ten obrazek (zdjęcie wewnętrznej okładki) i nie wiadomo, którą wersję sprzedaje.
Piszę Ci tak dokładnie bo to ważne, a jak będziesz np. kupować w sklepie to jeszcze łatwiej będziesz mógł sobie obejrzeć czy na pewno sprzedają wersję poprawioną. No i też oczywiście możesz kupić ze strony vivarto czyli na sto procent pewnego źródła.
Co do jakości, to wszystko w porządku, obraz ostry, naprawdę ładny, myślę, że będziesz zadowolony. Z tymże obraz jest wąski, a na opakowaniu jest 4:3 (tak jak i było wcześniej), więc tego akurat nie rozumiem.
Najlepiej kupić to:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00283PUQQ/ref=s9_simh_gw_p74_d0_i1?pf_rd_m=A 3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=1WDQWB679W3N8QDT5JWZ&pf_rd_t=101&pf_rd_p= 467128533&pf_rd_i=468294
1.Niższa cena!
2.Są dodatki, których u nas brak!
Ale z dostawą do Polski myślisz, że wyjdzie taniej? Bo szczerze to wątpię, bo swego czasu kupowałam za pośrednictwem osoby będącej w UK na ebayu i dostawy na terenie UK były faktycznie opłacalne, ale jak już chciałam bezpośrednio do Polski coś dostać, to jednak cena dostawy wychodziła spora (kilkadziesiąt złotych). No i nie bardzo się wyznaję na zasadach na amazonie, bo tylko jedną rzecz kiedyś kupowałam ze Stanów. Też tanio nie wyszło, ale zależało mi. Ty kupujesz na amazonie brytyjskim? Tam się płaci PayPalem czy różnie? Mógłbyś mi odpisać, bo jestem dosyć zainteresowana. I odnośnie samego PayPal, bo jak się ma konto złotówkowe np. w mbanku i płaci się PayPalem, to przelicza na funty i nie ponosi się żadnych dodatkowych opłat jak w przypadku przelewów zagranicznych? Jak to jest?
Wszystkie płyty DVD i Bluray kupuje na Amazon.co.uk Ceny są bardzo niskie, a przy zamówieniach powyżej 25 funtów (a właściwie już koło 20) przesyłka do Polski (zwykle DHL - 3 dni!) jest GRATIS!!! Płaci się kartą kredytową, po średnim kursie z danego banku.(w Mastercard za przewalutowanie opłat nie ma. Visa miała chyba 2% kiedyś, teraz nie wiem) Tak czy siak na prawdę się opłaca, bo można DVD kupić za około 4 funty a bluray już nawet za 6!!! Kupuje więc 5 czy 6 filmów za ok 22 funty (100zł) i mam je w domu za 3-4 dni bez dodatkowych opłat :)
Napisałam do Ciebie prywatną wiadomość. Jak byś mógł mi odpisać, to będę wdzięczna. (informuję o tym, bo łatwo przeoczyć taką wiadomość)
Dziękuję za pomoc. wydanie kupię, ale chyba to polskie, bo angielskiego nie opanowałem w takim stopniu, aby zrozumieć całość. Wolę polskie napisy :)
Na stronie vivarto (czyli wydawcy) dobrze widać na tym zdjęciu http://www.vivarto.pl/uploads/okladki_dvd/4f1240d466fc9e75e8b2eac83e016976cba64f 6b.jpg kartonową obwolutę - ten zółty napis informujący o nagrodach (wklejam, bo link z postu wyżej już nie działa). I zresztą można oczywiście bezpośrednio od nich kupić http://www.vivarto.pl/film/czytaj/id/304