PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464544}

Pozwól mi wejść

Låt den rätte komma in
2008
6,7 42 tys. ocen
6,7 10 1 41759
7,2 30 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Zastanawia mnie, jak to jest, że tego typu filmy mają gorszą ocenę niż Hollywoodzkie, tępe superprodukcje?

radas_oi

Oceny są bez znaczenia:)

ocenił(a) film na 9
radas_oi

A dlaczego wyniki wyborów są takie a nie inne? Motłoch, szare masy tak samo myślące, stado baranów, tak jest zawsze, wszędzie i ze wszystkim... przepraszam, może trochę mnie poniosło :)

Wad3r

Mnie osobiście film nie przypadł zbytnio do gustu. Wybrałam się do kina, bo w radiu oraz w internecie wyrażali się o tym filmie "arcydzieło" , "świetny", "godny polecenia, musicie to zobaczyć" - sądziłam, że coś w tym musi być, niestety trochę się rozczarowałam. No ale jednak: Still better love than Twilight :) pzr

radas_oi

Ma średnią gorszą od wielu naprawdę słabych filmów. W sumie zasiadając liczyłem na umiarkowanie dobry film, a perełka zdecydowanie. Trzeba przyznać że dla fanów wyłącznie kina rozrywkowego (tacy są tu w większości) ten film raczej nie jest przyjemny w odbiorze bo nie posiada praktycznie żadnych ozdobników.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

krotko mowiac film jest bardzo zimny absolutnie w nieznanej nam(wychowanych na holiłudzie) stylistyce

Zygfryd_Von_fw

Dla mnie strasznie ciekawy. Nieustannie trzyma w napięciu i co najważniejsze wątek romantyczny nie jest tak banalny, a tak naprawdę wyłącznie jednostronny. Na amerykańskim Remake'u zasnąłem, ale muszę go kiedyś dokończyć. Ja lubię to nowe kino skandynawskie zdecydowanie (Nie dziwię się amerykanom że kopiują ich filmy. Nawet w przypadku Millenium wyszło korzystniej, ale to klasa Finchera). Teraz muszę "Zło" obadać.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

tez chce zlo oblukac
generalnie wszelkie kino w innej stylistyce niz hollywood bedzie dla nas zwracajacych uwage na szczegoly teraz ciekawe, co kraj to inny klimacik

użytkownik usunięty
neo_angin

Narobiłeś mi chęci na te film, wiec sobie go ściągnąłem i obejrzałem, dopiero jak wszedłem na FW kapnąłem się ze są dwie wersje i że właśnie zobaczyłem tą co nie chciałem - amerykańską, która swoją drogę była całkiem niezła.

Amerykański ma zupełnie inny klimat. Muszę w końcu dokończyć.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Jak dla mnie niepotrzebny został zrobiony amerykański remake. Według mnie stracił on na jakości i klimacie. Nie dorównuje pod żadnym względem pierwotnej, szwedzkiej wersji. Wychodzę z założenia, że jeśli film jest dobry, nie ma sensu tego zmieniać i na siłę robić amerykańskiej, bardziej komercyjnej wersji, bo mam świadomość, że szwedzka wersja była kinem niszowym. Ja osobiście obejrzałam film dzięki Dyskusyjnemu Klubowi Filmowemu, gdyż na wielkie ekrany nie został wypuszczony.

ocenił(a) film na 10
radas_oi

Ponieważ tylko garstka okno osób jest w stanie dostrzec prawdziwe piękno w czasach otaczającej nas ze wszystkich stron wszechobecnej tandety.

ocenił(a) film na 10
Skandal

Ponieważ tylko garstka okno osób jest w stanie dostrzec prawdziwe piękno w czasach otaczającej nas ze wszystkich stron wszechobecnej tandety.

i myślę, że jest to idealne podsumowanie :)