PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464544}

Pozwól mi wejść

Låt den rätte komma in
2008
6,7 42 tys. ocen
6,7 10 1 41756
7,2 30 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Zastanawiam się skąd tak wysoka ocena, przecież horrory mające ocenę 5 są zazwyczaj o wiele lepsze. Tak jak ktoś wcześniej powiedział-można przy tym zasnąć, i nie wiem czy to w ogóle jest horror...

ocenił(a) film na 10
see000000

bo to przede wszystkim dramat. ludzie zrozumcie to wreszcie.

see000000

Wysoka ocena to zasługa doskonałej oprawy muzycznej, film sam w sobie może być rzeczywiście nudny, ale muzyka jest doskonale dopasowana, tworzy magiczną atmosferę i dzięki niej oceniam go tak wysoko.

ocenił(a) film na 9
Han_eY

Muzyka była na prawdę dobra, ale to wspaniałe aktorstwo, świetny scenariusz, klimat i absolutnie genialna reżyseria windują ten film ponad przeciętność.

Tak w ogóle to patrząc na oceny na imdb czy rottentomatoes, to 'Let the right one in' ma o wiele za niską ocenę na filwebie. Film jest absolutnie genialny, ale też trudny w odbiorze i nie dla każdego. Poza tym ten film to coś o wiele więcej niż horror ;)

ocenił(a) film na 10
LukC

Zgadzam się, ocena na filmweb zdecydowanie za niska. Ode mnie 10/10. Wspaniały film!

see000000

@see000000

-ilość zer w nicku określa mniej więcej z jakim pustkowiem intelektualnym mamy do czynienia....

ocenił(a) film na 5
dia8el

Mam z tym filmem trudność...no oczywiście jako horror nie ma co go oceniać. Jednak jako dramat równeż się nie broni...jakieś to miałkie było...a były wręcz takie dłużyzny, że w mojej głowie pojawiało się hasło "pozwól mi wyjść".. i wychodzę - 5/10

see000000

pomysł na film ciekawy i historia też interesująca ale nie zmienia to faktu że prawdę mówiąc film nie trzyma w napięciu(no może poza naprawdę nielicznymi momentami). Ja sama przyznaję, że prawie na nim zasnęłam;/

see000000

ani horror, ani dramat, smutna krwawa jatka w skandynawskich klimatach.

ocenił(a) film na 7
kacha44

film jest moim zdaniem dobry ale klimat tego filmu jest niesamowity już tylko dla tego warto jest obejrzeć ten film