Producenci, którzy wiedzą, że wiele osób nie cierpi filmów w rodzaju " Zmierzchu"...
Zmierzch do bajka dla dzieci, pozbawiona jakichkolwiek głębszych emocji, natomiast Pozwól mi wejść jest bardzo dobrym filmem z mocnym, głębokim przekazem emocjonalnym. Polecam ten film wszystkim dojrzałym i wrażliwym osobom.
Ja jestem przede wszystkim fanem kina skandynawskiego, w ostatnim czasie obejrzałem parę filmów produkcji skandynawskiej i każdy film z tamtych stron robi na mnie ogromne wrażenie - np. Dancer in the dark, Dogville, w planach mam jeszcze obejrzeć kilkanaście filmów z krajów skandynawskich. A i zastanawiam się czy jest sens oglądać tą amerykańską wersję Pozwól mi wejść...
Dzięki amer. wersji mogłem obejrzeć szwedzki oryginał na kinowej sali, co ominęło mnie w 2008 roku. Przyznam, że na słowo remake reaguje dreszczami lub odruchem wymiotnym, ale film w reżyserii kolesia od " Cloverfield" jest całkiem dobry mimo pewnych zmian w fabule, szwedzki oryginał to dla mnie najlepszy film kinematografii, pełen emocji i nadziei mimo niełatwej tematyki.
W tym samym miejscu,gdzie rodzą się osoby dające 10/10 Zmierzchowi...w ciemnej otchłani,mentalnej i emocjonalnej pustki.
Obejrzyjcie sobie horror Udręczeni oraz Udręczeni 2 polecam dobre filmy wysoce lepiej zrealizowane niż Pozwól mi wejść, który co tu kryć jest zwykłym gniotem...
"Haunting in Connecticut" czy jak wolisz "Udręczeni" to horror średni pod każdym względem, w przeciwieństwie do "Pozwól mi wejść" nie ma dobrej historii, a wykonanie jest średnie.
PS. Spojrzałem na profil i już się w sumie nie dziwie ocenie tego filmu ;)