Pozwól mi wejść

Låt den rätte komma in
2008
6,7 42 tys. ocen
6,7 10 1 41974
7,1 26 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Zacznę od tego, że film bardzo mi się podobał. Atmosfera jaka tworzy, bardzo dobra gra młodych aktorów i muzyka.... ale przede wszystkim jakaś odskocznia od otaczającej komerchy..... Moja ocena to 9/10.

??????? Mam pytanie do bardziej dociekliwych odnoszące się do ostatniej sceny filmu... Kiedy Oskar siedzi w pociągu ze skrzyni stojącej obok niego dobiega pukanie.... Eli przesyła mu wiadomość w alfabecie Morse'a, a Oskar jej odpowiada w ten sam sposób. Czy ktoś wie jaką wiadomość / informacje (itp.) przesyłają sobie bohaterowie filmu??? Czy ktoś zna alfabet Morse'a i będzie wstanie odpowiedzieć na to pytanie??? Kwestią jest też język... bo chyba to będzie po szwedzku... Sądzę, że to co tam jest na końcu może być dosyć znaczące jeśli chodzi o kwestię dalszych losów bohaterów i ich relacji....????????????

ocenił(a) film na 8
Harish

Dobre pytanie, trzeba pogrzebać. Mam nadzieje, że to nie jest "Widzu pierdol się " ;]

ocenił(a) film na 8
Harish

znalezione na imdb:
In the film's final scene, Oskar and Eli use Morse code to communicate. They are tapping out the letters P-U-S-S, which is Swedish for "small kiss".

ocenił(a) film na 9
nosferr_2

thx za odpowiedź;

sam próbowałem rozszyfrować... ale z marnym skutkiek :))

ocenił(a) film na 10
Harish

Moglibyście dodać to do ciekawostek. Serio - bo w tematach, to szybko ginie, a rzecz jest warta uwagi.