Pozwól mi wejść

Låt den rätte komma in
2008
6,7 42 tys. ocen
6,7 10 1 41974
7,1 26 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Film gatunkowo jest horrorem ale wiadomo że większość filmów opowiadających historie o wampirach jest nazwana horrorem pomimo iż nie straszą, np. "wywiad z wampirem" (a propos bardzo fajny film ;)) tak więc moje pytanie kieruje do osób które widziały "pozwól mi wejść" straszny czy nie? ;]

ocenił(a) film na 10
wonderland

Wiesz co - zależy od widza. Według mnie w ogóle nie jest straszny i właśnie tak jak z przykładowym "Wywiadem..." bardziej to dramat niż horror, ale że jest wampir, to klasyfikują pod horrory. Ale widziałam, że tam ze dwie osoby na forum coś napisały, że je przeraziło. Jeśli chodzi Ci o jakieś ostre sceny w sensie przemocy, to to nie jest straszny film, nie jest nakierowany na pokazywanie fizycznego cierpienia jak zazwyczaj jest w chorrorach. Natomiast może być odebrany jako powiedzmy przytłaczający, bo porusza szereg problemów i no część osób odbiera to jako straszne w tym sensie. Myślę, że spokojnie możesz obejrzeć. Ja też nie lubię typowych horrorów, więc chyba mamy podobnie pod tym względem, a ten film jak najbardziej mi się podoba. To bardziej po prostu taki poważny film z wampirem.