PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464544}

Pozwól mi wejść

Låt den rätte komma in
2008
6,7 42 tys. ocen
6,7 10 1 41759
7,2 30 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Wybrałam na maturę ustną temat o wampirach: obraz wampira w literaturze, filmie i malarstwie. Myślicie, że ten film się nadaje? Według mnie jest to film głęboki, kino ambitne i na mature się nada.( nie tak jak blady, underworldy i inne zmierzchy - nie ubliżając nikomu). Tylko myślałam żeby porównać go z 'czystą krwią'.Bo są to inne historie (dzieci-dorośli, seks-niewinność), a jednak mają trochę ze sobą wspólnego. Co o tym myślicie? Głupi pomysł? Z góry dzięki za odpowiedzi.:)

magda_118

uważam że film jak najbardziej się nadaję do matury, nic ambitniejszego o wampirach raczej nie znajdziesz... Pomysł dobry :)

bartez13_17

Nic ambitniejszego? Moi drodzy, to jakieś żarty. Na pierwszy ogień chociażby:
Nosferatu: Phantom Der Nacht. Reżyseria Herzoga, gra aktorska Kinskego, charakteryzacja, scenariusz na podstawie książki Stokera. Ewentualnie Symfonia Grozy.

ocenił(a) film na 5
magda_118

porównanie tego z 'czystą krwią' to świetny pomysł, chętnie bym zobaczyła co sądzisz na temat dwóch tak różnych filmów :)

użytkownik usunięty
tymczasowaa

"nic ambitniejszego o wampirach raczej nie znajdziesz"
Ej! A Wywiad z wampirem?- toż to klasyk!
A co do "Czystej krwi" to nie wiem co ludzie w tym widzą... Jest prymitywniejszy od Zmierzchu...

Pewnie, że "Wywiad z wampirem" to klasyk...
Poza tym polecam jeszcze "Nałóg" A.Ferrary oraz "Nieustraszeni pogromcy wampirów" Polańskiego...