Myślę, że to wystarczy - zwłaszcza, że film opisuje DRAMAT II Wojny Światowej i Piekła na Ziemi !!!!!!!!!!!!!
Większą część dokumentu zajmuje sam proces czyli nagrania archiwalne. Komentarz jest bardzo dobry, ukazane jest to co najważniejsze/najciekawsze z bodaj 10 miesięcznego procesu.
W międzyczasie pojawiają się krótkie wypowiedzi po latach uczestników procesu a także archiwalne zdjęcia m.in obozów koncentracyjnych i okrucieństwa jakie w nich zaszło (dość drastyczne)
Polecam.
Film oczywiscie dla zainteresowanych tematem, ale ciekawy.
Brakowalo mi na koniec tylko krotkiej notki nt. wykonania wyrokow smierci i ewentualnego zycia tych, ktorych uniewinniono.
Mi szczerzę mówiąc najbardziej brakowało dość znaczących, ale nie wnoszących zbyt wiele do samego oskarżenia, detali, jak na przykład sprawa Katynia, albo choćby zeznania samych oskarżonych (a w szczególności Karla Donitza, który otrzymał wyrok dziesięciu lat więzienia tak naprawdę tylko za to, że został wybrany na dosłownie kilka dni drugim Fuhrerem przez innych nazistów, Incydent Laconii nie przyczynił się zbytnio do wymiaru kary). Dokument dość dobitnie ukazał, że tak to ujmę, nieporadność oskarżycieli, którzy nie wiedzieli na dobrą sprawę jak zabrać się do rzeczonego procesu, gdyż z pewnością nigdy przedtem z czymś podobnym do czynienia nie mieli. Te luki są jednak zrozumiałe, gdyż w innym wypadku dokument trwałby siedemdziesiąt dwie godziny, a nie półtorej.