PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191442}

Prawdziwe dziecko

Mom at Sixteen
2005
7,0 5,2 tys. ocen
7,0 10 1 5224
Prawdziwe dziecko
powrót do forum filmu Prawdziwe dziecko

Dorosłość...

ocenił(a) film na 9

Obraz współczesnej młodzieży, nie tylko amerykańskiej. Moralitet, ale nie nachalny. Jacey zostaje matką w wieku 16 lat. Matka, żeby dziewczyna nie zniszczyła sobie życia, wychowuje je jak swoje. Dziewczyna przechodzi trudny okres w szkole, gdzie rówieśnicy, żyją głównie rozmowami o seksie, ale także samym seksem. Seks staje się czymś modnym, a nie uprawiać go jest wstydem. Tylko nie każdy myśli o konsekwencjach. Znakomita gra aktorska, świetne surowe zdjęcia z ręki, dobra muzyka i chodliwy temat. Dziwie się, że film przeszedł bez echa. A zdecydowanie lepszy choćby od Thirteen...

red_zer0

Zgadzam się z tobą co do słowa. Film jest znakomity i chyba tylko słaba reklama sprawiła że film przeszedł bez echa.

Las_Vargas

Nie no... reklamę miał przecież szałową ;)

Mało który film np leci w czwartek o 20 na TVP1 ;)

Zawsze uważałem, że te serie na jedynce typu najprawdziejsze prawdziwe historie są nie do oglądania, bo często znajdują miejsce tam jakieś radioaktywne odpadki made for tv, ale jak pokazuje ten film zdarzają się i perełki :)

Bardzo ładny film i b. dobra gra. Aż się tak zainteresowałem, że zaraz zajrzałem na filmweb, co to za aktorka grała tą młodą matkę - myślę, że może czekać ją niezła przyszłość, bo naturalna, ładna i utalentowana :)

melwas

polecam filmy z danielle moje typy to sky high (laila) oraz moje, twoje i nasze (phoebe) bardzo lubię tę aktorkę :)

ocenił(a) film na 10
oliaa

Na film trafiłam przypadkiem ale na szczęście przy poczatku.Mam 15 lat i naprawde bardzo mnie wzruszył ten film.Przy ostatnich scenach kiedy Jackey oddaje dziecko łzy leciały mi jak grochy.Kapitalna gra i bardzo poruszający film!Naprawde polcam