Prosta fabuła, kompletnie nieprawdopodobne sceny, głupiutki filmik dla 12-20latków; dla mnie - strata czasu. O ile pierwszą połowę jeszcze jako tako zniosłam, tak druga już była męczarnią - nuuuuuuuuuuuuuuda i żenująco wręcz głupia akcja przyprawiały mnie o szczere zawstydzenie za jego twórców. Szkoda, zwłaszcza że zachwyt Yoshimury dał mi nadzieję na miły seans:)
Jeśli dopiero dziś po raz pierwszy widziałaś ten film, to mysle że właśnie Ty nalezysz do grupy 12-20latków:))....
powiem jedno, jesteś bezszczelna, z tymi 12-20 latkami przesadziłaś. Sam mam 20 lat i nie uważam się za jakiegoś gnoja:/
Jak dla mnie ten film to przedewszystkim super rozrywka, kosztowna parodia innych filmów m.in. "Zapach Kobiety", "James Bond", "Komando" - no ale Cameron to na takie wydatki może sobie pozwolić.
Mnie się podobał. Dobry, szybki, rozrywkowy film, Arnold udanie sparodiował swoje role twardzieli, bardzo mi się podobał wątek z Simonem i okazywanie przez Arnolda zazdrości. Może końcówka nakręcona troszkę na siłę i jak gdyby z pośpiechem, ale ogólnie film bardzo udany.
O nie nie Effciu. Dla mnie "Prawdziwe Kłamstwa" to jeden z najlepszych filmów z Arnim (a jest ich NIEwiele!). Naprawde parodia z klasą i znakomita gra Jamie Lee Curtis. Odkąd dobre kilka lat temu obejrzałem go po raz pierwszy, teraz co jakiś czas regularnie powracam do mojego wysłużonego, zniszczonego vhs'u i ponownie świetnie się bawie. Ten film ma po prostu swój unikalny klimat.
To jest super film! Mówisz prosta fabuła? A jak sama byś ten film zrobiła? Czy sama wpadłabyś na tak genialny pomysł i nakręciła tak świetny film? Czasami, aleby zrozumieć film trzeba go obejrzeć kilka razy. Ja nie mogłam zakumać "6th sense". Ale co tam...Też należę do grupy młodocianej. Film co prawda obejrzałam po raz pierwszy koło roku temu, ale widziałam go już wieeeele razy. Ten i Commando to chyba moje ulubione w ogóle ze wszystkich, a z Arniem to i tak lubię ich mnóstwo.
To jest super film! Mówisz prosta fabuła? A jak sama byś ten film zrobiła? Czy sama wpadłabyś na tak genialny pomysł i nakręciła tak świetny film? Czasami, aby zrozumieć film trzeba go obejrzeć kilka razy. Ja nie mogłam zakumać "6th sense". Ale co tam...Też należę do grupy młodocianej. Film co prawda obejrzałam po raz pierwszy koło roku temu, ale widziałam go już wieeeele razy. Ten i Commando to chyba moje ulubione w ogóle ze wszystkich, a z Arniem to i tak lubię ich mnóstwo.
Nie wypaczaj filmu - możesz kogoś w błąd wprowadzić. Sprowadzenie "Prawdziwych Kłamstw" do pustej napier...nki a'la "Commando" prędzej uznałbym za tandetną próbę popisania się głębią intelektualną niż sensownym argumentem. "Prawdziwe kłamstwa" to chyba najlepszy scenariusz pośród filmów akcji, znakomite aktorstwo (nawet Arnie rewelacyjnie poprowadzony przez Camerona) i obfita dawka humoru sytuacyjnego. Palce lizać.
Ja mam dużo więcej niż piszesz, film ten widziałem z 10 lat temu. I po latach jeszcze bardziej mi się podoba. Tak samo jak Terminator2. Do dziś imponuje rozmachem, akcją i tempem.
Ponadto sprytnie wkomponowany w film akcji humor lepszy niż w niejednej scripto komedii.
Do tego świetny scenariusz, niesamowite ale nienaciągane zwroty akcji.
Super film, klasyka kina akcji. Która trochę pozostaje w cieniu innych dokonań Camerona.