PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506212}

Prawdziwe męstwo

True Grit
2010
7,2 78 tys. ocen
7,2 10 1 78037
7,4 63 krytyków
Prawdziwe męstwo
powrót do forum filmu Prawdziwe męstwo

Zostało już nakręcone Prawdziwe męstwo z Johnem Wayne,więc po co powtarzać?. Za te
pieniądze można by nakręcić jakiś dobry film innego gatunku.

Drago94

Zanim kolejny raz zabierzesz się za pisanie, przeczytaj kim są twórcy . Bracia Coen od dawna mówili, że marzy im się western z Indianami, łukami, dzikim zachodem no i dopięli swego. Szczerze wątpię, że będzie to nieudany film sam nie przepadam za westernami, ale ten obejrzę na pewno, bracia Coen to wirtuozi kina. NCFOM miało w sobie coś z westernu i jak im pięknie wyszedł film.

ocenił(a) film na 9
Drago94

Rozumiem Twoje wątpliwości, ale po pierwsze mamy do czynienia z nietuzinkowymi twórcami więc film na pewno nie będzie zwykłym powtórzeniem filmu z Waynem, tym bardziej że jak powiedzieli bracia Coen, "True Grit" będzie oparty na literackim oryginale. Myślę że z tego powodu oraz oryginalnemu stylowi braci Coen i świetnej obsadzie są szanse na zupełnie inny film, może nawet coś na miarę filmu "To nie jest kraj dla starych ludzi". Jedno jest pewne, można liczyć na coś więcej niż remake, choć porównania obu dzieł będą nieuniknione z powodu książki na której oba są oparte.

Pozdrawiam ;)

Drago94

mam pytanie, kto lubi Johna Wayne'a?
ja nie, dlatego też cieszy mnie ten remake. Oryginału nie zamierzam ogladac

backu

Ja lubię Johna Wayne'a i przed premierą zamierzam obejrzeć remake.

ocenił(a) film na 8
backu

Ja lubię postacie grane przez tego pana, różne poglądy jakie miał trochę mniej mi odpowiadają, a "True Grit" z '69 oglądałem wielokrotnie, dobry film.