Film opowiada o tym jak, to dziewczynka jest niemal tak rezolutna jak komandos z Gromu. Generalnie nie ma w tym filmie klarownie zawiązanej akcji, dialogi są monotonne i ciągną się w nieskończoność ( film przegadany) kolejno nie ma tego wszystkiego czego by oczekiwać od tego gatunku, plenery są kręcone głównie w ujęciach nocnych, pewnie ze względów oszczędnościowych z nastawieniem jednak na promocję i sprzedaż produktu. Film jest bardzo naiwny, adresowany do przeciętnego amerykańskiego gustu (przedział 14 lat). Scena z ukąszeniem przez węża i poprzedzający ją upadek do jaskini, rodem z kiczowatej komedii. Generalnie sumując nie polecam tego filmu, jest na żenująco niskim poziomie!!!
No ja też się zawiodłem trochę. Aczkolwiek nie powiedziałbym że film jest na żenująco niskim poziomie. Znajdź mi polski film z ostatniego roku, który by mu w czymkolwiek dorównał (albo chociaż zbliżył poziomem). Ale jak na braci Coen to przeciętnie. Film nie zasługuje na tyle nagród. Postacie są płaskie, nieciekawe, muzyka do dupy, tylko mnie wnerwiała, nie pasowała do akcji. Film jest przegadany, chociaż gra głównych bohaterów dobra i może ze dwa razy zostałem zaskoczony jakimś zwrotem akcji(bo reszta była do bólu przewidywalna). No ale dla mnie to za mało. Za mało tu dla mnie braci Coen.
Gdyby nie 2 brutalne sceny bylby to film dla rodzinki w niedzielne popoludnie, baja o niczym
No ja rozumiem, że można być profanem filmowym i postrzegać ten film, jako dzieło warte oceny 1, 2 albo 3, no, ale żeby do tego się przyznawać publicznie? Ludzie to jednak wstydu nie mają...
nie uwazam sie za profana filmowego, po prostu naprawde nie moge zrozumiec co moze sie podobac w tak nijakim obrazie