PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506212}

Prawdziwe męstwo

True Grit
2010
7,2 78 tys. ocen
7,2 10 1 78038
7,4 63 krytyków
Prawdziwe męstwo
powrót do forum filmu Prawdziwe męstwo

...i zupełnie nie rozumiem zachwytów nad ich twórczością. Kolejny ich film bez polotu, w
dodatku nudnawy, bez napięcia, a scenariusz prosty jak drut i w zasadzie po 5 minutach
każdy średnio-rozgarnięty widz będzie mógł przewidzieć dalszy tego filmu scenariusz.
Mat Damon w ogóle nie istnieje w tym filmie - szkoda takiego aktora dla tak marnej roli.
Nad aktorstwem Jeffa Bridgesa też nie ma się co rozpisywać, gdyż jego rola polega głównie
na robieniu groźnych min i udawania pijanego. Efekt tego filmu jest taki, że przez pierwszą
godzinę się przysypia, a przez drugą czeka aż się ten film wreszcie skończy...Szkoda
znanych nazwisk na kino klasy C

ocenił(a) film na 9
NoobzPwnr

Uważam, że zdecydowanie przesadzasz! Właśnie jestem po filmie, i oceniam go superpozytywnie! Scenariusz hollywoodzki, dlatego nie dałem 10, ale poza tym wszystko jest świetne - od gry aktorskiej po fabułę. Całkiem mądre i śmieszne zagrywki słowne, ciekawe perypetie postaci, ich przeplatanie się z innymi... Mat Damon zagrał jedną z głównych ról, nie wiem o co ci chodzi. Fakt, nie jest najgłówniejszym bohaterem, ale nie można oceniać filmu na podstawie pomniejszej roli aktora, którego akurat się lubi... Zwłaszcza jeśli to jest na wskroś subiektywne, bo np. ja Damona nie trawię. A twoja bardzo niesprawiedliwa ocena Bridgesa strasznie razi - zagrał dobrze, świetnie, nawet jeśli to była trochę szablonowa rola. Klasa C? Nie wydaje mi się!