Prawdziwe męstwo

True Grit
2010
7,2 78 tys. ocen
7,2 10 1 78137
7,4 49 krytyków
Prawdziwe męstwo
powrót do forum filmu Prawdziwe męstwo

Westerny dziś już na pewno nie są takie jak kiedyś . Brakuje im czegoś , nie wiem czego ale
brakuje , mimo wszytko to dobry film . Niektórzy pewnie sądzą , że takie filmy to już przeżytek
, że nie opłaca się ich tworzyć , jednak ja uważam , że to właśnie odpowiednia pora mimo iż
niestety westerny nie cieszą się już takim zainteresowaniem jak kiedyś to i tak warto je
tworzyć . Ja wychowałem się na takich filmach i jestem za to wdzięczny ludziom takim jak
Johny Wayne bo pokazali mi jakim człowiekiem na prawdę warto być . Sądzę , że właśnie
teraz my potrzebujemy takich filmów , które dostarczą jakiś wzorców , że watro się poświęcić
dla czegoś w co wierzymy , a nie stać z boku i tylko kopiować modne zachowanie innych .
Wiem , że nie wszyscy muszą się z tym zgadzać , co jest w pełni zrozumiałe , ale to jest
właśnie moje zdanie na ten temat . pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
theexpendable

No właśnie, bo kiedyś film był robiony po coś, miał coś przekazywać. Teraz 80% produkcji jest tworzonych ku rozrywce i uciesze ogółu. W kinie w moim mieście jest taka tendencja - 1 dobry film a reszta to jakaś badziew dla mas. Prawdziwe męstwo to na pewno film o czymś: o dążeniu do postawionego sobie celu, o dyscyplinie, przygodzie i wspaniałych ludziach... Warto obejrzeć i pomyśleć