Prawdziwy ból

A Real Pain
2024
6,5 73 tys. ocen
6,5 10 1 73188
7,1 73 krytyków
Prawdziwy ból
powrót do forum filmu Prawdziwy ból

Byłem jeden dzień na planie jako statysta.
Miło było zamienić dwa słowa z Kieranem Culkinem i z Jennifer Gray jak kręcili sceny na dworcu w Warszawa Grochowska .
Trzymam kciuki za udaną produkcję

ocenił(a) film na 4
loczez

Nie ma takiego dworca w Warszawie.

slavoy

Jest "Warszawa Olszynka Grochowska". To stacja dla SKMek i KMek ;)

Kamson28

Tak, dokładnie

loczez

Jak wyglądasz?

loczez

Jaka kasę zarobiłeś?

inzynier6pl

180 pln

loczez

Super!

ocenił(a) film na 7
loczez

Ja grałem strażnika miejskiego i turystę. Pozdrawiam

2008einstein2009

Fajna przygoda

ocenił(a) film na 7
ewak_5

Oj tak ;)

loczez

Pan tam nie stał

ocenił(a) film na 6
loczez

jeju kiedy to było? nic nie slyszalam a codziennie tam wysiadam :(

ocenił(a) film na 8
loczez

A co oni takie brzydkie miejsca wybierają? Widziałem trailer i wygląda to tak, jakby chcieli pokazać Polskę jako szary, nieciekawy kraj.

boolion

Bo tak właśnie naszą ojczystą ziemie zachód postrzega.

boolion

Obejrzyj ponownie i zastanów się jeszcze raz co napisałeś.

ocenił(a) film na 8
boolion

Też byłem w szoku że w filmie dokumentalnym o Polsce pokazują takie niereprezentatywne miejscówki... a nie, czekaj...

boolion

Wybrali Radom to wszytko jasne

ocenił(a) film na 7
boolion

Bez przesady, akurat Lublin jest pokazany bardzo ładnie, zwłaszcza starówka.

ocenił(a) film na 8
lew890

Zgadzam się, akurat Lublin pięknie pokazali. Wtedy pisałem na podstawie trailera i ujęcia z trailera były raczej brzydkie. Warszawa w filmie została niezbyt ciekawie przedstawiona. Nie wiem po co tyle było ujęć na bloki, na przykład. To tak jakby robili film w LA i pokazywali tylko te brzydkie, nijakie miejsca (czyli 90% LA).

ocenił(a) film na 9
boolion

Po co bloki w Warszawie? Przecież Warszawa to głównie bloki, mamy się tego wstydzić? Z centrum nie widać bloków OzŻB?

ocenił(a) film na 8
maciek2tr99

A LA to głównie autostrady, a jakoś tego nie pokazują w filmach.

ocenił(a) film na 7
maciek2tr99

Sercem Warszawy była, jest i będzie Starówka i nie będzie Niemiec pluł nam w twarz ni dzieci nam rusyfikował. Tym bardziej, że oryginalną Starówkę wybudowali kupcy niemieccy, ale ich wnuki były już i czuły się Polakami. Kto wie, czy w Twoich żyłach nie płynie krew któregoś z nich.

ocenił(a) film na 1
per333

jak tam reparacje wojenne od Niemiec. Póki co zapłacili tylko Żydom.

użytkownik usunięty
boolion

takie miejsca pokazali, w każdym mieście w Polsce a na pewno w USA jest masa takich miejsc a na pewno i całych ulic, ja osobiście nie widzę w tym nic złego że tak to pokazane zostało, dla mnie ten film i tak jest szajsem bo aż mnie nosiło z wkur......a jak tych dwóch pajaców grało, oczywiście chodzi mi o ich role

ocenił(a) film na 1
boolion

bo zydom zawsze o to chodzi

loczez

Potwierdzam. Byłem Kieranem

mikeszko

On mówił tylko prawdę.

ocenił(a) film na 7
loczez

Ale super!

ocenił(a) film na 1
loczez

Ego podbudowane? Gratulacje :D

Smokens

Moze , trochę

ocenił(a) film na 1
loczez

jak sie znajduje takie ogłoszenia żeby byc statysta? :D

Justyna556

Guglujesz po prostu. Jest kilka stron/agencji, na FB kilka grób. Psie pieniądze. Ja statystowalem rok temu na planie "Kuleja", tyle nas było a G w filmie widać xd czekanie lub granie w mrozie po 15/16h na dobę i tak przez tydzień (lub ile tam trafisz). Kocham kino i byłem bardzo podjarany ale już w trakcie stwierdziłem, że pierwszy i ostatni raz. Niewdzięczna praca i za psie pieniądze. Miskę ryżu, przysłowiową.

ocenił(a) film na 7
bardotek69

W Łodzi? Ja byłem tam na planie w hali sportowej MOSiR

lew890

Też:)

Justyna556

Jest dość dużo ogłoszeń na stronach, statyści i epizodysci na Facebooku. Są też agencje ,które rekrutują. Ogólnie jest trochę racji ,to co pisze bardotek69

loczez

Ja byłem statysta w filmach gdzie były kręcone koło moich Kielc a większości w muzeum wsi Kieleckiej. Te filmy to Legiony, Sami Swoi Poczatek i inne mniej popularne. Za dzień dostawałem od 100 do 130 zł. Pozdrawiam z Kielc

ocenił(a) film na 6
Koneser_Kielce

A mój brat był statysta w tym angielskim o dywizjonie 303 i nic nie dostał. ;)

ocenił(a) film na 7
loczez

Ja miałem przyjemność statystować w Warszawie, bo tak naprawdę tam były kręcone sceny, gdy Kieran i Jessie wsiadają do wagonu, wracając do Lublina z Kraśnika. Jessie patrzy na mnie jak zamawiam wodę i uzmysławia sobie, że znajdują się w pierwszej klasie. Fajnie było zobaczyć ich w akcji, mimo że na swoje sceny czekaliśmy dobre 8 godzin :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Dariusz_Zarczynski

Pan to chyba dzisiaj nie najlepiej się czuje, co? Może jakiś spacer, święto, dzień wolny od pracy dla większości, można jakoś miło spędzić czas. Po co ta agresja, złość, nerwy?

ocenił(a) film na 1
tolerancja91

jaka agresja, piszę prawdę i tyle ;)))))

ocenił(a) film na 7
Dariusz_Zarczynski

Nie jest ci trochę wstyd z powodu tego czym jesteś? Czy może właśnie dlatego, że nie poradziłeś sobie ze wstydem, uciekłeś w takie żałosne odreagowywanie frustracji?

ocenił(a) film na 1
per333

wstyd powinno odczuwać żydostwo które gardzi Polakami i nas opluwa

ocenił(a) film na 8
lew890

Super sprawa :) myślę, że za 2 miesiące będziesz mógł mówić o tym w kontekście filmu, który zebrał sporo nagród filmowych w kategoriach scenariusz i aktor drugoplanowy :) sporo fantastycznych osób pracowało nad tym filmem, zarówno w preprodukcji, jak i na planie. Ciesz się tym doświadczeniem, obserwowanie Kierana przy pracy, to musiało być coś pięknego.

lew890

Bardzo ciekawy komentarz, dzięki za podzielenie się. Gdzie konkretnie w Warszawie były kręcone te sceny?

szulc_

Wiele scen było kręconych na Grzybowskiej w okolicach hotelu Ibis i kamienicy, którą w grudniu wyburzył deweloper :/