Ciekaw jestem tego filmu, zwiastun pokazuje tylko realacje między głównymi bohaterami, Polski jakoś tak mało, pustki w miejscach w których są bohaterowie - oprócz tej grupki amerykańskich turystów praktycznie naokoło jakiś cmentarz,, przejdzie się w tle jedna dwie osoby. Mam nadzieję, że cały film taki nie jest, że trochę tej Polski i ludzi ją zamieszkujących zostało pokazane. Przede wszystkim mam nadzieję, że nie będzie oskarżeń rzucanych na Polaków jako winowajców holocaustu, bo od tego zbiera się już na wymioty. Wystarczy takich filmów gdzie Polak ro rachol i nazista. Fakty wskazują zupełnie co innego, statystyka odznaczonych medalem Sprawiedliwy wśród Narodów Świata nie kłamie. To ilu ludzi z Ukrainy obecnie gościmy w naszym kraju też coś znaczy. Mam nadzieję, że mimo wszystko polska gościnność zostanie jakoś ujęta. A palanty, naziole i inni dewianci są wszędzie, w Polsce oczywiście też. Tylko nie rozumiem czemu niektórzy twórcy upierają się, żeby tych Polaków w negatywnym świetle (jako nazioli) ukazywać. Mam szczerą nadzieję, że ten film taki nie jest.
Miło się zaskoczysz :) nie ma za wiele co prawda o polskiej gościnności, ale pokazali nasz kraj raczej pozytywnie. Ja się i pośmiałam i pokiwałam głową.
chyba oglądałaś inny film. Polska jest biedna, odrapana. I o Polakach nie ma tu ani słowa, ani o nas ani o naszej historii. Jedyne co to zapuszczony Pan Mietek na balkonie