PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 166317
7,3 46 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

film w sumie niezły jednak obcy dużo lepszy i straszniejszy.

ocenił(a) film na 9
lukas_filmaniak

to że te filmy zostały połączone, to nie znaczy że to ta sama kategoria, obcy to horror SF, a Predator to Akcja SF, "Predator" nie miał straszyć,
tu jest więcej akcji, predzio nie jest zbyt straszny, gdy byłem brzdącem, obcego się bardzo bałem, ale Predzia nigdy, dlatego Obcy jest straszniejszy

Vampire19

Według mnie żadne filmy z tych nie są specjalnie straszne a napewno nie Predator, ale to chyba dobrze, że film nie jest straszny. Bo film ma dostarczać rozrywki a nie nie stachu chyba...

ocenił(a) film na 9
DarkHunter

Predator to akcja, a nie horror. Obcy owszem jest fajny, ale Predator ma zdecydowaną przewagę nad nim. Przede wszystkim akcja nie toczy się w kosmosie na różnych statkach jak tam... tutaj Obcy ma wielkiego minusa.

ocenił(a) film na 9
Mruck

Poza tym obcy to jest zwierze nie myślące, jeden wielki pasożyt że tak powiem... On poluje instynktownie, gad który zabije co się rusza (nawet drugiego takiego samego).

ocenił(a) film na 9
Mruck

OBCY DRUGIEGO OBCEGO ZABIŁ TYLKO W FILMIE OBCY 4. A TYLKO PO TO ŻEBY WYDOSTA SIĘ Z KLATKI.

lukas_filmaniak

Gówno lepszy ! Łowca na solo spuszcza wpierdol całej kolonii Xenomorphów , królową powala jednym walnięciem z działka plazmowego albo walnięciem włócznią ! Stary , jesteś kretynem ! Poczytaj komiksy , pograj w gierki , zobaczysz że Yautja zawsze dają łomoty Obcym .

ocenił(a) film na 9
MilesQuaritch

Ja nie mówie która rasa jest lepsze tylko który film jest lepszy.

ocenił(a) film na 9
MilesQuaritch

BigKahunaBurger ty lepiej poczytaj cokolwiek, żeby nauczyć się czytania ze zrozumieniem

ocenił(a) film na 8
lukas_filmaniak

I jeden i drugi, mocno zakorzenili się w pop kulturze,ciężko stwierdzić, który lepszy, obcy to bardziej survival-sf-horror, bardzo klaustrofobiczny klimat. Predator to akcja-sf, otwarte przestrzenie, dżungla czy miasto. Dlatego wybieramy gatunek a nie samą postać. Jako dzieciak bardzo bałem się Aliena, Decydujące starcie uwielbiałem bo było więcej akcji, a trójkę traktowałem jako powrót do klimatu jedynki (4 nie uznaje). Predatora bardzo lublilem bo był tam Arnie, który przypadł mi do gustu po terminatorach. Predator 2 z Gloverem tez był niezły, zmiana scenerii wyszła autorom dość dobrze. Ogólnie Predator młodszej widowni, albo takiej mniej wymagającej wydaje się bardziej atrakcyjny, tak też uważałem. Teraz jednak, po latach, opowiadam się za Obcym, genialna klimatem jedynka (podobna do The Thing- zarabisty horror), oraz dynamiczna dwójka wystarczą mi. Przykro tylko, że AVP tak skopali, obce tam to takie pieski, co niby zagrzyzą ofiare, by dostać zaraz wpierdziel od Predzia. Ogólnie sam motyw że Predatorzy hodują je dla sportu mi sie nie podoba. W tych nowy odsłonach zabito postać obcego, przestał być straszny, praktycznie kazdy już na pamieć zna jego dokładny wygląd. Mam nadzieje, żę remake będzie porządnie wykonany, tak by powrócił strach.

ocenił(a) film na 9
Hilarious

Też mam taką nadzieje.I sumie macie racje Predator to film akcji a Alien to horror SF więc nie powinno się porównywa ich pod względem ,,straszności".

ocenił(a) film na 9
lukas_filmaniak

dokładnie, twórcy Predatora postawili na akcję, bo predzio bo zdjęciu maski może nie jest jakimś męskim Playboyem z okładki, ale tak bardzo straszny to też nie jest(no a w masce to już w ogóle, nie dość że nie straszy, to jeszcze wygląda ekstra :D)

ocenił(a) film na 9
Vampire19

Różnica jest taka, że Obcy z wyglądu jest straszny, a Predator brzydki... Ale tak właśnie chcieli twórcy filmu. W Obcym wg mnie jest za dużo chaosu, akcja w kosmosie, różne roboty... WTF? Predator pod tym względem jest lepszy. A AvP? Połączyli film akcji z horrorem, i co z tego wyszło? Jedno wielkie GÓWNO.