Plusy:
- O dziwo Brody daje radę
- różnorodność bohaterów i stylów walki
Minusy:
- brak napięcia
- kopiowanie scen z oryginału
- dialogi
- dłużyzny
- brak jakiejkolwiek logiki w zachowaniu niektórych bohaterów
- słabe sceny walki
- dziury w scenariuszu
- irytująca Alice Braga
Do Predatora z 1987 roku nie ma nawet co porównywać!
synku skoncz porownywac wiecznie cos do pierwowzoru bo to zupelnie inne czasy .... to tylko stwierdza fakt jak wiekszosc tutaj jest ograniczona
sam jesteś ograniczony. Jaki pierwowzór ? Czyli PredatorS to remake Predatora z 1987 r. ? Zapewne tego reżyser nie chciał ale tak zrobił i tak niestety wyszło. Oddać hołd a bezczelnie i bezmyślnie kopiować praktycznie cały film to ogromna różnica.
A wiesz co to remake? jakby był to remeke wszystko było by takie same,włączając w to 1 predatora a nie 3
Żal. Piszesz, że Predators to syf a dałeś 10/10 New Moonowi- jednemu z najgorszych badziewi w histori kina, oraz 10 dla Zacmienia. Nie masz żadnego argumentu, tylko rzucasz pustymi słowami i nie podajesz żadnych przykładów. Szkoda czasu na dyskusję z tobą.
Hej Adorianu Toy Story 3 nie jest złym filmem:D Sam mam już prawie 30 na karku a świetnie się bawiłem oglądając go.
Co do Predators. Ja uważam , że twórcy odwalili kawał świetnej roboty. I teraz czekam na kolejną cześć marząc by zobaczyć jeszcze raz Arnolda w akcji:D
Pozdro for all.
Toy Story 3 :) Człowieku zobacz sobie na średnią na IMDB i później możesz walnąć baranka o ścianę. Pierwszy Predator jak najbardziej 9/10 ale nie ten który jest poniżej moich oczekiwań. A jeśli chodzi o Zmierzch dla jednych to jest arcydzieło dla innych kicz. Zależy od nastawienia i towarzystwa w jakim się ogląda. A Freddy rzeczywiście lepszy :) To tyle
''Zmierzch dla jednych to jest arcydzieło'' Nie wiem co w tym filmie jest takiego że można go nazwać arcydziełem,dla przykładu,film nie ma super efektów,czyli ma już minus,więc? już arcydziełem być nie może,arcydzieło to film który ma wszystko.Te minusy co napisałeś, moge takie same napisać o filmach które uważasz za arcydzieło.Predators jest to ukłon dla filmu z Arnim.Przy jego powstawaniu pracowali nawet...fani.
Dodam jeszcze,że dla mnie film był za krótki,szybko brnął do przodu,i jako fan predka nie przeszkadzają mi sceny wzięte z 1 cz.,sceny walki fajne,w zmierzchu walka to parodia,do tego widać jak latają na sznurkach,dziury w scenariuszu? co masz na myśli??
brak napięcia,zgadzam się ale już tego nie uświadczysz w filmie o predzie,ponieważ po 1 cz,wiemy kto zabija,kim jest.
''Do Predatora z 1987 roku nie ma nawet co porównywać!'' a kto mówi że trzeba porównywać?? Predators to kolejny film z predatorem i tyle,pełno osób tu porównuje Predators do 1 cz by pokazać jaki to ten film jest zły,straszne,nie wiem po co te porównania.
Że słucham? Film bez efektów nie ma szans być arcydziełem? :| Nie no... kolego :/ nie kompromituj się...
Nie wspominaj w temacie "Predators" o tym pożałowania godnym gniocie jakim jest "Zmierzch", bo robisz z siebie pośmiewisko i profanujesz tę dyskusję. Poza tym jak pojawia się tytuł "Zmierzch" to zaczyna śmierdzieć z monitora. ;)
Jak widzę jelonka, który ocenia to badziewie 10/10, to już wiem o nim wszystko.
- brak napięcia - ja tam byłem dość spięty, hehe.
- kopiowanie scen z oryginału - dla mnie to ukłon w stronę fanów i nawiązanie do filmu, który powstał daaaawno, daaaawno temu i wręcz było wymagane, aby takowe w filmie się pojawiły.
- dialogi - w sadze zmierzch są dużo gorsze, a tam ci nie przeszkadzały? tutaj dialogi trzymają się klimatu. może w pierwszej części były ambitne?
- dłużyzny - nie stwierdziłem takowych.
- brak jakiejkolwiek logiki w zachowaniu niektórych bohaterów - nie stwierdziłem takowego.
- słabe sceny walki - wręcz przeciwnie
- dziury w scenariuszu - to jest film akcji, nie stwierdziłem takowych.
- irytująca Alice Braga - widziałem dużo bardziej irytujące bohaterki. mi nie przeszkadzała.
ogólnie rzucasz frazesami, nie podając konkretnych przykładów. zobaczmy jak ci pójdzie porównanie. zaczynamy.
brak napięcia. porównaj napięcie towarzyszące np walce z młodymi wampirami (eclipse) oraz napięcie towarzyszące ucieczce ze starej kopalni (predators).
kopiowanie scen. porównaj powtarzające się sceny ze zmierzchu oraz pozostałych części, a powtarzające się sceny z predatora i predators (np po raz kolejny indianin pojawia się bez koszulki, toć to powtórzenie! po raz kolejny wampir nie chce przemienić dziewczyny, znów to samo!)
dialogi. weź jakikolwiek ze zmierzchu. jakikolwiek, hehe.
dłużyzny. to samo.
brak logiki. porównaj zachowanie się głównej bohaterki sagi zmierzch, która postanawia nigdy więcej nie oglądać mamy i taty, tylko po to, żeby być nieśmiertelną i młodą z brakiem logiki postaci z predators.
słabe sceny walki. porównaj ostatnią scenę walki brody vs predator ze sceną walki z wampirzycą wiktorią i jej gachem na końcu eclipse.
dziury w scenariuszu. udowodnij, że zmierzch ma bardziej spójny scenariusz niż predators.
irytująca alice braga. a kristen stewart w eclipse irytująca nie jest? dlaczego pierwsza tak, a druga nie? uzasadnij!
powodzenia.
Dla mnie Zmierzch przede wszystkim nie jest filmem akcji to po pierwsze więc jakiekolwiek porównania nie mają sensu. Pokaż mi drugi film chociażby zbliżony tematyką do Zmierzchu? Film ten jest oryginalny i na tym polega jego fenomen. Ale tak naprawdę nie jest to dyskusja o Zmierzchu, więc nie ma co zaśmiecać tego tematu. A jeśli chodzi o Predators to prosze:
- brak napięcia- film był przewidywalny i niczym nie zaskoczył ( wątek z kolesiem udającym doktorka żałosny)
- kopiowanie scen z oryginału- uważasz że Jacuza walczący z Predatorem Kataną to była dobra scena? Albo Adrian umazany błotem?
- dłużyzny - oj były chociażby na statku
- brak logiki- po jaką cholere doktorek nafaszerował Alice tymi środkami ? Albo Noland na statku? Tylko ze wzgórza było widać te planety czy księżyce czy cokolwiek to było?
- słabe sceny walki- np: strzelanie do piesków ( jeden ginie po 100 pociskach, drugi po jednym- super po prostu)
- irytująca Alice Braga- kopia Michelle Rodriguez
inny film o wampirach? nie żartuj proszę. nie ustosunkowałeś się do ani jednego mojego punktu. chciałem dowiedzieć się, na jakiej podstawie oceniasz brak napięcia w predators a takowe napięcie chwalisz w zmierzch (musisz chwalić tam napięcie, skoro tak wysoko go oceniasz). chciałem też chociażby dowiedzieć się, co dla ciebie jest dobrą sceną walki, przecież te ze zmierzchu muszą być dla ciebie absolutnym arcydziełem (tak oceniasz ten film). sam umieściłeś swoją osobę w odpowiedniej szufladce. nie musimy zatem kontynuować tej dyskusji.
A kto mówi że trzeba zawsze 10 dać ambitnemu filmowi. Komedie też oceniasz pod względem ambicji? Dla mnie " Lody na Patyku" rządzą bo mają klimat. A jeśli chodzi o kino akcji to Terminator 1,2, Predator, Rambo 2 i.t.p
Kończąc ten wątek dodam, że mimo wielu negatywnych opinii wszystkie części Zmierzchu mają średnią wyższą niż Predators. To chyba o czymś świadczy :) Bez odbioru.
"O dziwo Brody daje radę" - Brody daje radę tylko wtedy jak nie robi się na Bale'a (mówienie głosem Batmana) czy Schwarzeneggera (finał). Czyli generalnie słabo daje radę. :P
''brak napięcia- film był przewidywalny i niczym nie zaskoczył ''
Ahahaha z może zmierzch ma napięcie? a może nie jest przewidywalny? a zaskakuje? wątpie
''kopiowanie scen z oryginału- uważasz że Jacuza walczący z Predatorem Kataną to była dobra scena? Albo Adrian umazany błotem?''
Co było złego w walce yakuzy z predem? no ok może nie była do końca super,ale dawała rade,Adrien nie Adrian,umazał się błotem bo usłyszał historie jak to zadziałało wiec to jest proste.
''dłużyzny - oj były chociażby na statku''
Nie zauważyłem,jak dla mnie była to krótka scena,i na dodatek to była kopalnia -_-.
''brak logiki- po jaką cholere doktorek nafaszerował Alice tymi środkami ? Albo Noland na statku? Tylko ze wzgórza było widać te planety czy księżyce czy cokolwiek to było?''
A może w zmierzchu jest logika? ahahah,doktorek nafaszerował ją by wyznać prawde,wiedział że pewnie zginą wiec wszystko wyjaśnił,jakby tego nie zrobił laska by go zabiła,a tak była pod wpływem środku.Zauważ że byli w lesie więc mogli nie widzieć tych planet bo korony drzew zasłaniały.
''słabe sceny walki- np: strzelanie do piesków ( jeden ginie po 100 pociskach, drugi po jednym- super po prostu)''
Znowu ahaha,bo może w zmierzchu arcydziele mają super walki,ahaha,sztuczne jak nie wiem co,widać totalnie że na sznurkach latają.Strzelanie do piesków?? zauważ ze miały kolce,i zapewne miały twarde pancerze,a oni strzelali do nich na oślep.A dlaczego ginie po jednym? bo dostał w miejsce gdzie pancerz był słabszy? bo dostał w głowe?bo snajperka miała wiekszy kaliber??.
''irytująca Alice Braga- kopia Michelle Rodriguez''
Że co?? niby pod jakim wzgledem kopia? naśladowała ją? czy może rola wymagała od aktorki twardej postawy?,oglądając nawet nie przyszło mi to do głowy,widać że na siłe ludzie szukają jakiś podobieństw by tylko ośmieszyć film,yyyyy predator to kopia hmmm predatora!!! straszne!!!! yyyyy akcja dzieje się w dżungli na innej planecie yyyy to kopia avatara.