6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61696
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

7+/10

ocenił(a) film na 8

Hołd oddany oryginałowi i gratka dla fanów. Śmiejecie się z Brodyiego? Śmiejcie się z siebie.Koles dał rade.Super muza, dobra akcja tylko predatory za łatwe w ubiciu. Warto iść do kina. Klimacik jest.

ocenił(a) film na 3
Wojtek_dpo

Hołd ? Jak śmiesz ... przecież ten film to istna kopia. Widziałeś w ogóle predka z 87' ? Brody zupełnie do tej roli nie pasuje. Muza owszem super - bo zerżnięta z 87' CAŁKOWICIE. Fanom polecam predatora z 1987 r, kupcie od razu w jakimś tesco czy innym DVD za 5,99zł i cieszcie się ORYGINAŁEM a nie marną kopią.

ocenił(a) film na 5
wolfen3_2

Według mnie to aktorzy w tym filmie zagrali dosyć dobrze, reszta tak jak mówi wolfen

użytkownik usunięty
wolfen3_2

Zgadzam się, sądziłem iż otrzymam solidną dawkę kina z Predatorem w tle na takim poziomie jak pierwowzór a otrzymałem w zamian ciańką kopię tegoż filmu. Zmartwiło mnie to, że oglądając "Predators" miałem wrażenie że jest to ala remake filmu z lat 80 ta sama muzyka, dżungla, ekipa zawodowych zabójców, wojskowych, nawet sceny w których Predator obserwował swoje ofiary i imitował ich głos NOSZ KUR... a ja chciałem coś nowego, świeżego, oryginalnego z Predkiem w tle, a tu GÓWNO!! (przepraszam). Siłą Predatora powinien być ten element totalnego zaskoczenia i efektywnego mordu jednego po drugim tym bardziej, że Predatory miały ten kamuflaż maskujący, Owszem siedziałem w sporym napięciu przez tak połowę filmu jak to przechadzali się po dżungli bo wiedziałem, że ni stąd ni zowąd pojawi się nagle Predator aby kogoś efekciarsko ukatrupić, niestety z chwilą pojawienia się za każdym razem Predków przychodziło rozczarowanie jeśli chodzi o sceny kulminacyjne zgonów poszczególnych bohaterów (jakoś mi tak w ogóle nawet nie zapadły w pamięć). Motyw z tym ukrywającym, sfiksowanym wewnątrz statku kolesiem zupełnie nie trafiony i śmieszny oraz rola doktorka w tym filmie to już zupełne nieporozumienie. Pan A. Brody i ten jego wielki nos, którym mnie zaszczycił w wielu przybliżonych scenach mnie irytował a zarazem rozśmieszał ;p zupełnie nie pasował do tej roli jak cała reszta zawodowych zabójców. W Predatorze z lat 80 mieliśmy naprawdę świetne role prawdziwych twardzieli, komandosów (nie mówię tu tylko o Arnoldzie), które zapadły mi w pamięć na lata oraz mnóstwo potu, krwi, i świetnej akcji... Daję 3/10 ze względu tylko na to że "Predatorzy" wizualnie naprawdę świetnie wyglądali i próby wniesienia w akcję innych stworków ;p

ocenił(a) film na 8

Połowa ekipy zaliczyła przynajmniej jedną lub dwie tury w Wietnamie więc tak naprawdę oni nie grali komandosów tylko nimi byli sam film ujdzie w tłoku, ale czuję po nim spory nie dosyt najbardziej rozczarowuje ryk predatorów brzmi nie naturalnie,sztucznie komputerowo to nie jest ryk dzikiej pewnej siebie bestii tylko jakiś dziwny pomruk no i wygląd tych niby super predatorów w maskach wyglądali super baz maski tak sobie niczym wielka mrówka film oceniam na 7/10. A Brody w tym filmie wypadł naprawdę dobrze - nie wiem czego się go czepiacie.

ocenił(a) film na 8
wolfen3_2

Wolfen: Wyluzuj trochę. Gwarantuje Ci,że Predatora oryginalnego widziałem więcej razy niż ty. Pamiętam jak pól osiedla się do mnie schodziło na seans Predatora. Albo Aliens. Inne czasy były. Wychowałem się na Predatorze :D
Co do Brodyiego to się nie zgadzam.Rodriguez wyraźnie mówił,że wiedział,że Arniego się nie da zastąpić i stąd Brody. Poszli w innym kierunku. Moim faworytem był Dwayne Johnson do tej roli zanim pojawił sie Brody..
Predator-10/10
Predator 2-6/10
AVP-5/10
AVP2-5/10
Predators-7+/10

Wojtek_dpo

Hmmm.. według mnie to Predators ,jest gorsze nawet od AVP. Nie wiem ,ludzie tak dziwnie podchodzą do tego filmu ,że będę musiał go obejrzeć jeszcze raz.

ocenił(a) film na 8
Ottiss14

Predators przywołuje dobre wspomnienia. AvP było o kilka kroków od profanacji.

Ottiss14

Co ty gadasz, przecież to jest wyśmienity film, a w porównaniu do gównianego AvP to to jest arcydzieło!!! Lepiej obejrzyj jeszcze raz, bo może sale kinowe pomyliłeś :P

ocenił(a) film na 3
Wojtek_dpo

Tak się zastanawiam czy to jest możliwe żebyś mi to zagwarantował :) bo wydaje mi się że nie... Ja za "łepka" miałem wideo i dwie kasety VHS na których był właśnie predator który leciał praktycznie co dwa dni :) dlatego ten film wrył mi się w pamięć i oglądając PredatorS wyłapywałem od razu te same sceny, teksty. Scen to jest naprawdę multum (np. strzelanina do niczego, spadajacy ludzie do wodospadu, yakuza == billy, scena z tym kwiatkiem co paraliżował == dillon & mac - 'turn around' , "anytime" :D i wiele innych).

wolfen3_2

3/10??? na taką ocene to zasługuje avp,rozwiń co ci sie nie podoba.

ocenił(a) film na 8
Adorianu

http://www.youtube.com/watch?v=enXujodmHu0

Hehe. Nakręciłem swoja kontynuację. 10 min :)

ocenił(a) film na 5
Wojtek_dpo

byłem wczoraj w kinie i jak dla mnie bardzo fajny! może to dlatego,że jestem fanem s-f! :) polecam!