6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Jestem mimo wszystko pozytywnie zaskoczony, gdyż spodziewałem się kolejnej klęski. Klęski nie było, sam film oglądałem z zainteresowaniem. Co prawda przypominał miejscami kopię oryginalnego "Predatora", muzyka też ta sama (co oczywiście jest na plus), ale generalnie jestem zadowolony.
Parę scen zupełnie nie przypadło mi do gustu, kilka postaci także zupełnie jakby niepotrzebnych, a kilka nieźle nakreślonych (np. Rusek Nikolai).
Szkoda tylko, że film nie trzymał w napięciu prawie wcale, przez co nieco tracił na wyrazie. Momentami mdły, momentami smakowity. Ogólnie warto.

ocenił(a) film na 7
ABEL

Mam w tym takie samo zdanie. Film nie jest ambitnym dziełem sztuki, nie powala. Pierwsza połowa filmu trochę nudna. Ocaleli chodzą po "Polskich lasach", nie pasuje mi to do swoistego klimatu Predator. Predatorzy też jakoś tak mało żwawo się poruszali, miejscami wyglądali jakby mieli pieluchy założone. Natomiast druga połowa filmu mile mnie zaskoczyła, wreszcie akcja się rozkręciła, film zaczynał przypominać swojego poprzednika. Bez typowego happy endu, co bym zaliczył na plus.