6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Troche naciagana ocena ale nic nie poradze na to, ze ten film sie tak swietnie oglada. Wczoraj obejrzalem zakupione przez samego siebie dvd z tym pieknym filmem i potem polozylem go obok jedynki i dwojki. ciesze sie, ze Pred ma swoja trylogie.

Plusy filmu:
-klimat i nawiazania do super-klasykowego Predatora z Arnoldem, czulem sie jakbym ogladal film z lat '80
-wojna miedzy klanami predatorow. dobry to byl pomysl.
-aktorzy Morfeusz i Trejo swietni aktorzy
-rewelcyjnie sie oglada

Minus:
malo Dennego Trejo i mogloby byc wiecej zwierzaczkow na planecie predatorow tak dla urozmaicenia

ocenił(a) film na 10

zgadzam sie....po sporych niewypalach z AVP...zreszta gdzie 1 czesc dalo sie jeszcze obejrzec, ale Requiem to juz absolutnie, Predators to powrot do starego kina... Predatorsy sa krwiozercze, tak jak powinno byc, bezwzgledne i bezkompromisowe, nie bawia sie w zabijanie, one to maja we krwi, co widz widzi na kazdym kroku :)
nie chcialabym sie znalezc na takiej planecie hee :) film dobrze zrobiony, fajne ujecia mozemy tutaj znalezc, faktycznie za malo Dannyego Trejo, bo myslalam ze jakas fajna scena bedzie gdy wolal o pomoc :P
no i wspaniale nawiazanie do filmu z Arnim :)
czytalam recenzje, i faktycznie, milosnicy polskich komedii nie zostawili na Predatorsach suchej nitki, niepotrzebnie, bo to doskonale kino akcji. jesli nie lubi ktos takiego kina niech nie krytykuje i nie sieje fermentu, ja Drapieżnikom daje 10/10

ocenił(a) film na 9
bija_22

Jakiś cham skasował mój temat uwierzysz?
Chciałbym rozwiać moje wątpliwości co do relacji dwóch gatunków Predatorów. Masz jakieś teorie?
Do "bija_22". Uważam, że Avp1 był żałosny pod paroma względami. Przede wszystkim wręcz zawstydziłem się kiedy pod koniec Predator przyłączył sie do bohaterki. Tfuu... Co do AvP2 to jak dla mnie był o niebo lepszy. Predator - kozak, a nie jakaś ciota, która nie umie załatwić policjanta - ja w predator 2. W AvP2 Predator to nomen omen Drapieżca. Żaden czlowiek nie dorasta mu do pięt. Poza tym podobał mi się pomysł z mixem aliena i Predatora. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
grzesznik_3

zgadzam sie pod tym wzgledem, ze Predator ma byc postacia zupelnie bezkompromisowa :) zakonczenie AVP1 bylo conajmniej ckliwe i nie na miejscu...o dziwo ze romansu nie mieli hee :)
ale lepiej mi sie fabyla nadala, bo w requiem to tak troche haotycznie bylo :)
ogolnie wszystko ok, Drapiezcy sie nie litowali nad ludzmi, robili swoje, byla masakra, czesci cial latajace w powietrzu..ok, ale ta noc....klaustrofobia i ciagly haos...tylko to idzie na minus :)
poza tym jakby nie bylo...to tytulowi bohaterzy maja grac glowne role...wiec ludzi-tu postaci drugoplanowych-nie powinno sie oszczedzac hee :) sadystka jestem, bo Predator to moja ulubiona postac filmowa jesli chodzi o s-f

ocenił(a) film na 9
bija_22

I teraz muszę zgodzić się w calości (oprócz pisowni słowa "chaos" :D:D). Fabuła rzeczywiście w AvP1 na plus. W Avp2 faktycznie przypominało Oszukać Przeznaczenie. Grupka Ślicznych Bohaterow walczy o przetrwanie, ale filmowi trzeba oddać, że jednak śliczniutka blondyneczka ginie i to nie na zawał serca :D
Ps. To równiez moja ulubiona postać S-F. Może to przegięcie, ale wytatuowałem sobie Predatora na ramieniu :D:D

ocenił(a) film na 10
grzesznik_3

chce widziec zdjecie :P

ocenił(a) film na 9
bija_22

Jak będzie skończony. Póki co jestem w 1/3 prac. To dość duży skurczybyk,więc nie da się tego wykonać w ciągu jednej sesji. Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
grzesznik_3

jaki zaszczyt ze pokazesz w moim temacie swoj niesamowity tatuaz. ps fajnie by bylo jakby byl w 3d ale technologia narazie lipna

ocenił(a) film na 9

Sarkazm? o_O

użytkownik usunięty
grzesznik_3

nic sie nie stalo i wszystko bedzie w porzadku nie przejmuj sie. jak tam tatuasz? zadowolony jestes z niego?

ocenił(a) film na 7

film w miarę prosty, ale klimat retro dokładnie jak mówisz i wyszło to doskonale !

ocenił(a) film na 7
hryniu

pierwsza część filmu na 9/10 , a druga (dokladnie od momentu , gry spotkali tego wielkiego murzyna z Matrixa) w ogole nie przypadla mi do gustu , i jej dałbym z 6/10. Ogolem 7 =) przecietny film.

ocenił(a) film na 4
wlodar16

7/10 to dobry film wdłg klasyfikacji filmwebu.

ocenił(a) film na 8

Popieram. Nawiązanie do kultowego Predatora genialne. Sam film również świetny, dobra gra aktorska i w ogóle. Zazwyczaj takie kontynuacje starych filmów są gówniane, ale tym razem jest inaczej. Film naprawdę warty obejrzenia :)

Jedynie mam pytanie. Kiedy ten lekarz był przynętą i co ta babka spudłowała... ale to coś co go goniło to bardziej się poruszało jak Obcy, jednak ostatecznie nie przypominało ani Predatora ani Obcego... WTF? Oczywiście Obcych w filmie nie ma, ale tak mi się skojarzyło. Kolejne coś w stylu tych piesków to było czy co?