Widzę, że "Predators" jest głównie jechane na forum. Wasza sprawa ale ja zostawię pozytywny komentarz. Spodziewałem się arcygówna, naprawdę. W dodatku Szpilman w roli twardziela... To nie mogło się udać według mnie. A jednak udało się. Brody naprawdę mi się podobał w tej roli. Oczywiście do Arniego nie ma startu bo Arni był pierwszy i to Arni :)
Widziałem tu na dole jakieś przymiarki, że jak miałby grać ktoś przypakowany to mógłby być Vin Diesel czy Dwayne Johnosn. Bzdura ! Wtedy byłby to pełen niewypał, próbowaliby zastąpić Arnolda który jest nie do zastąpienia. Wybierając Brody'ego postawili na twardziela ale innego typu. Chwała im za to bo jest on przekonujący co chyba najbardziej mnie w tym filmie zaskoczyło.
Co mi się jeszcze podobało to wiele nawiązań, koszenie "piesków" zamiast koszenia dżungli, upolowany gość na początku z raną identyczną od jakiej zginął komandos w jedynce czy fantastyczne nawiązanie do końcówki jedynki. Kurde, czułem się jakbym oglądał retro film ! Początkowe stopniowanie napięcia i kulminacja na końcu. I teraz pewien minus. Zbyt mało spektakularna ta eksterminacja ludzi na końcu. Wątek z mafijnym pojedynkiem na miecze ale zakończenie bez bryzgnięcia krwi mnie zraziło. Ponadto fatalny ogień podczas wybuchu granatu. Retro retrem ale w jedynce były znacznie lepsze wybuchy :) CGI mówimy nie ! Jest jeszcze kilka plusów i minusów ale nie warto już o nich pisać. Liczy się wniosek. Po tragicznych połączeniach Predatora z Alienem dostaliśmy świetną kontynuację kultowego obrazu McTiernan'na. Klimat, stopniowanie napięcia i końcówka która cieszy, ona autentycznie cieszy gdy Brody krzyczy " Come on kill me" i staje nad przed oczami Schwarzenegger :)
Mniej CGI, troszkę więcej krwi i lepsze nakreślenie części charakterów i film spokojnie oceniłbym na 9. Teraz ideałem jest dla mnie 7,5 ale skoro takich nie wprowadzono zostawiam 8 bo mam nadzieję, że na podstawie takiego filmu powstaną kolejne w stylu lat 80' czy 90'.
P.S : Może nowy Robocop będzie kolejną taką zieloną wyspą na morzu gówna ?
Tytuł zobowiązuje, jednak PG-13 zniszczy wszystko. Błagam aby wycofać PG-13 i kręcić kino dla dorosłych. Błagam producenci !
Ja się też się tobą zgodzę moim zdaniem niektórzy ci co zostawiają komentarze to nie znają się na filmach. Po niektórych komentarzach możesz pomyśleć,że film jest słaby. Oglądałam już ten film dosyć dawno w trochę gorszej kopii z moim bratem i się też mile zaskoczyłam bo film zrobiony dobrze zwłaszcza walka predatorów była fajna. Mojej przyjaciółce też się podobał :)
Byś się zdziwił ha ha jakie ja już filmy widziałam ile horrorów to sporo zresztą lubię filmu prawie każdego typu obcy też był dobry :) pozdrawiam
Ja też lubię tego typu filmy. A odnosząc się do pierwszego postu, też uważam, że film dobry. W dużym stopniu odniesiony do części pierwszej, co mi się podobało, bo po dwójce z Glover'em w mieście, myślałam, że dla Predatora ratunku już nie ma:). Jednak w dżungli Predator wypada lepiej niż w metropolii moim skromnym zdaniem;).