6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Idąc do kina byłem przekonany, że nie ma szans na film świetny ale miałem nadzieje, że
chociaż pod bardzo dobry podejdzie. Niestety Brody totalny niewypał wychudzony szczurek
przypakował i myśli, że będzie groźnie wyglądał, hmm nie dla mnie. Charakter odgrywanej
przez niego postaci był extra bez ślamazarowania szedł przed siebie. Szkoda, że (spoiler)
przy końcu się wyłamał na rzecz baby, która cały film go gnoiła i była najbardziej nie ufna
względem niego. .. Tylu świetnie pasujących aktorów do tej roli a oni biorą Ciecia z
Pianisty(jako szpilman Świetny). Pozostała część ekipy ok prócz Lekarza Łośki.
Niewykorzystana rola Fishburna, który mógł zrobić o wiele więcej mając tak zaawansowany
sprzęt. I ten nudny już obecnie Amerykański standard, w którym po 10 minutach filmu
można wyczaić kto będzie żyć najdłużej :/ czyli prosta sprawa (spoiler) Główny aktor plus
kobiet i największy nieudacznik, cała pozostała ekipa choć kibicuje się im bo mają coś
fajnego w sobie lub są zaradni silni i pomocni to jednak los ich przesądzony jest z góry:(....
Panowie z Ameryki zaskoczcie nas od czasu do czasu i pozostawcie przy życiu kogoś
nieoczekiwanego... Moje 6/10 Spoko filmik ale bez emocjonalny z wieloma nie potrzebnymi
scenami.....

widzisz człowieku, nie mogę się z tobą zgodzić. po pierwsze, brody to świetny aktor, skoro widziałeś go w pianiście, powinieneś o tym wiedzieć. to raz. dwa, na kontrakcie pracuje ze mną pewien niemiec, toćka w toćkę brody z tego filmu. ten sam styl, ten sam głos, ten sam charakter. dlatego najemnik kreowany przez brodyego jest dla mnie REALNY, nie to co przerysowany i skrajnie komiksowy dutch z pierwszej częsci. tak właśnie wyglądają i działają ludzie z branży.

ocenił(a) film na 6
djedrys

Zgadzam się djedrys. Brody stworzył postać realną, która przekonuje. A co do Twoich konradorki poglądów typu: "wychudzony szczurek przypakował i myśli, że będzie groźnie wyglądał" - zastanów się czy mięśnie naprawdę są wyznacznikiem tego czy postać wygląda i jest groźna czy nie. Akurat sądzę, że Brody to był bardzo dobry wybór. Poza tym jak zauważył djedrys, "ludzie z branży" naprawdę nie muszą być napakowani, żeby być ... drapieżcami :D

ocenił(a) film na 7
ingridcole

to że postać brody'ego jest realna, nie znaczy że jest świetna. Teraz ciąglę widzę komentarze typu "film świetny bo postawili na realność" itp. Niepotrzebnie według mnie starają się teraz wszystko urealnić (np."robin hood"). Dutch z pierwszej części wcale nie był sztuczny. Za to widzę już po trailerze że większość bohaterów "predators" bedzie przerysowana.

ocenił(a) film na 6

dla mnie brody wypadł przekonująco, poza tym z resztą posta się zgadzam

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Brody wypał świetnie i bardzo realistycznie. Widać, że nie masz pojęcia o różnego rodzaju jednostkach specjalnych i ich żołnierzach. To że jest "wychudzony" nie ma znaczenia. W różnego rodzaju siłach specjalnych przywiązuje się wagę do mobilności i wytrzymałości, a kupa mięsni zbudowanych na sterydach to tyko zbędny bagaż. Taki "wychudzony" komandos w realnym starciu połamał by cię w sekunde, a w polu jest w stanie przetrwać w najgorszych warunkach tylk z nożem. W filmie jets najemnikiem czyli najbardziej ekstremalnym odłamem wojownika. Radze sobie poczytać o Specnazie i innych "wychudzonych", a potem wypiswać bzdury. Wygląd i wielkość mięśni nie ma znaczenia.