6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Byłoby miło usłyszeć film w kinie z lektorem. Nie lubię napisów, bo trzeba się koncentrować na nich, a nie na akcji jaka się dzieje na ekranie. Tak więc, czy ktoś z Was wie, czy film będzie z lektorem polskim? Zwiastun był z lektorem, więc może coś z tego wyjdzie?

ocenił(a) film na 7
Mruck

Trenuj czytanie.Lektor kradnie sporo szczegółów w ścieżce audio. Nie wyobrażam sobie oglądać filmu z lektorem..Co innego jeżeli jest to dubbing do bajki.

ocenił(a) film na 5
emqbro

W kinie nigdy nie ma lektora, skoro przeszkadzają ci napisy, to za 3-4 miesiące będzie w Polsce na DVD to sobie obejrzysz.

ocenił(a) film na 4
joker_mroczny_rycerz

w kinie jest lektor, pamietam jak w latach 90-tych ogladalem mase filmow z lektorem m.in kevin sam w ny

ocenił(a) film na 7
stefaniak_a

teraz nie musisz isc do kina na Kevina :) wystarczy poczekac na Gwiazdke xD no i masz nawet lektora !!

użytkownik usunięty
Mruck

" Nie lubię napisów, bo trzeba się koncentrować na nich"

Trzeba się było w szkole nauczyć czytać na przyzwoitym pozimie to byś nie miał takich problemów. Nie, w kinie NIE BĘDZIE z lektorem.

ocenił(a) film na 8

Dla mnie nie robi to roznicy czy napisy czy lektor

dobrze powiedziane ;D

ocenił(a) film na 5

Matołku, to ty naucz się czytać ze zrozumieniem. Nie powiedziałem, że nie umiem czytać, tylko że jest bez sensu koncentrowanie się na cholernych napisach a nie na tym, co się dzieje na ekranie. Zacznie się strzelanina i ktoś zacznie krzyczeć, ja nie obejrzę tego dokładnie bo będę musiał przeczytać ocb.

ocenił(a) film na 3
Mruck

on nie insynuował Ci , że nie umiesz czytać tylko ,że "nie umiesz czytac".

użytkownik usunięty
Mruck

Znaczy że za wolno i kiepsko czytasz. Tyle tekstu co równocześnie ci wyświetlają w linijce.dwóch napisów, generalnie można odczytać naraz w całości nie skupiając się na tym specjalnie. A jesli ktoś musi czytać wyraz po wyrazie czy sylaba po sylabie to trudno się dziwić, że mu coś umyka.

ocenił(a) film na 5

Czytanie mi nie sprawia problemu, ale nie powiesz mi, że nie skupiasz się wtedy bardziej na wyskakujących literkach, niż akcji.

użytkownik usunięty
Mruck

Powiem.

ocenił(a) film na 3
Mruck

to pytanie to zart ?

ocenił(a) film na 5
shamar

Czemu żart? Mało to filmów wychodziło z lektorem?

ocenił(a) film na 8
Mruck

Żartem jest chęć oglądania filmu z lektorem. Aktorzy grają również swoim głosem. Słuchając głosu apatycznego lektora lekceważysz w pewien sposób ich pracę.
Ja wolę oglądać nawet filmy izraelskie z oryginalnymi dialogami.

ocenił(a) film na 7
toxic_mind

tak jak mowilem :) lektor zaglusza..

ocenił(a) film na 4
emqbro

boze co za matol czytac sie naucz

ocenił(a) film na 3
Mruck

bo po 1. nie wiem czy w zyciu widziałem jakis film w kinie z lektorem , jesli byly to dawno a mamy 2010
po 2 - lektor w kinie ? to po co isc do kina, skoro zagluszal bedzie efekty dzwiekowe ?

ocenił(a) film na 6
Mruck

lektora w kinie słyszałem ostatni raz chyba z 15 lat temu, kiedy nie było jeszcze multipleksów

ocenił(a) film na 7
Mruck

ANALFABETYZM SIĘ SZERZY!!!

ocenił(a) film na 7
Mruck

albo poproś żeby ci mama czytała.. tylko usiądź może z dala od innych widzów.

ocenił(a) film na 5
pa6l1

Kłania się inteligencja oraz kultura niektórych ludzi. To było zwykłe pytanie bo dawno nie byłem w kinie, a ludzie mnie wyzywają na wszystkie sposoby. Szkoda słów na takich jak pan wyżej. Dzięki toxic_mind i emqbro, bo to osoby które jako jedyne potrafiły sensownie odpowiedzieć na pytanie.

użytkownik usunięty
Mruck

Mruck-----> Świat schodzi na psy niestety.... takich teraz mamy ludzi......

ocenił(a) film na 6
Mruck

Koleś nie lubi czytać w kinie, bo przez to uciekają czasami bardzo ważne sceny, a wy go jedziecie z góry na dół że czytać nie potrafi i lektor jest do dupy.
Najlepiej jest nauczyć się angielskiego, ale mi lektor wcale w niczym nie przeszkadza.
Przez lektora uciekają inne dźwięki, ale przez napisy uciekają sceny - proste.

Trochę więcej dystansu życzę, pępki świata ;)
Mruck, a jeśli chodzi o Twoje pytanie, to raczej na 1.000.000% nie będzie tego filmu z lektorem (w kinach).

użytkownik usunięty
Tillig

"ale przez napisy uciekają sceny"

Następny z trudnościami...

ocenił(a) film na 5

trzeba mieć podzielną uwagę i będzie good :D

Vampire19

Kto co lubi. Napisy są w porządku, jednak czas się czytać nie chce ;]
Na DVD za kilka miechów NA PEWNO będzie lektor. Teraz masz wybór - teraz z napisami, czy później z lektorem.

ocenił(a) film na 5
Itachi1993

Nie no pójdę z napisami, jestem zbyt wielkim fanem Predatora by to opuścić. Nawet jeśli ktoś mnie ma za analfabetę, to na pewno dużo zrozumiem z angielskiego (uczy się go już 9 lat w końcu :P). No i nie chce mi się tak długo czekać ;]

ocenił(a) film na 8
Mruck

Mruck
Napisy czy lektor nie ma roznicy,oby film okazal sie dobry a to co narazie widze po zwiastunach i po spotach zapowiada sie niezle i zebym sie nie mylil po wyjsciu z kina:)))

ocenił(a) film na 7
makaveli1983

naucz sie ANGIELSKIEGO , nie bedziesz musiał czytać w kinie napisów !!!!!!!

ocenił(a) film na 8
pepowiniAK1984

A idąc na film rosyjski nauczysz się się rosyjskiego? Widziałeś "Zatoichiego"? Umiesz japoński? Nauka języków by nie czytać napisów w kinie jest bez sensu, bo ogranicza Cię do filmów w językach które znasz. Nie zrozum mnie źle. Jestem zwolennikiem filmów z napisami. Ale zamiast nauki języków, lepiej iść na kurs szybkiego czytania.

ocenił(a) film na 6
toxic_mind

Autor tematu z choinki się urwał?? Lektor w kinie - dobry kawał xD. Lektorzy skutecznie mnie odpędzają od telewizji. gdyby jeszcze ich wpieprzono do kin - to normalnie koniec świata:P

ziolo

Mruck w Polsce ten film będzie pokazywany z polskimi aktorami :D ;p podobno Grabowski ma grać wszystkich predatorów na raz ....ja nie moge lektor w kinie...jak nie lubisz czytać to zabierz sobie kogoś do kina i niech ci czyta, będziesz miał swojego prywatnego lektora.. O_o

użytkownik usunięty
Martin87

Prywatny lektor w takiej sytuacji wydaje się ciekawym pomysłem. Ja też wezmę swojego na Predators, haha

ocenił(a) film na 5
Mruck

Ja zawsze staram się oglądać filmy z oryginalnym dźwiękiem i polskimi napisami, w ten sposób trochę się uczę języka.

ocenił(a) film na 8
JacK020595

Dokladnie tak napisy z korzyscia dla ciebie,zawsze to jakas lekcja angielskiego:))

ocenił(a) film na 5
makaveli1983

W jakich krajach dzisiaj jest premiera ?? :P

ocenił(a) film na 5
Vampire19

Wie ktoś może, czy w tym filmie będą flashbacki z Predatora ??

ocenił(a) film na 7
Vampire19

Dzisiaj na pewno jest premiera w Irlandii, wiem bo się wybieram :D Z tego co się orientuję to w UK też jest. Flashbacków chyba nie będzie ale gdzieś czytałem, że ta kobietka coś będzie wspominać o wydarzeniach z 1 części.

ocenił(a) film na 5
kotek-era

kotek, jak obejrzysz, to napisz na FW jak wrażenia, ale bez spoilerów :P