Byłoby miło usłyszeć film w kinie z lektorem. Nie lubię napisów, bo trzeba się koncentrować na nich, a nie na akcji jaka się dzieje na ekranie. Tak więc, czy ktoś z Was wie, czy film będzie z lektorem polskim? Zwiastun był z lektorem, więc może coś z tego wyjdzie?
Trenuj czytanie.Lektor kradnie sporo szczegółów w ścieżce audio. Nie wyobrażam sobie oglądać filmu z lektorem..Co innego jeżeli jest to dubbing do bajki.
W kinie nigdy nie ma lektora, skoro przeszkadzają ci napisy, to za 3-4 miesiące będzie w Polsce na DVD to sobie obejrzysz.
w kinie jest lektor, pamietam jak w latach 90-tych ogladalem mase filmow z lektorem m.in kevin sam w ny
teraz nie musisz isc do kina na Kevina :) wystarczy poczekac na Gwiazdke xD no i masz nawet lektora !!
" Nie lubię napisów, bo trzeba się koncentrować na nich"
Trzeba się było w szkole nauczyć czytać na przyzwoitym pozimie to byś nie miał takich problemów. Nie, w kinie NIE BĘDZIE z lektorem.
Matołku, to ty naucz się czytać ze zrozumieniem. Nie powiedziałem, że nie umiem czytać, tylko że jest bez sensu koncentrowanie się na cholernych napisach a nie na tym, co się dzieje na ekranie. Zacznie się strzelanina i ktoś zacznie krzyczeć, ja nie obejrzę tego dokładnie bo będę musiał przeczytać ocb.
Znaczy że za wolno i kiepsko czytasz. Tyle tekstu co równocześnie ci wyświetlają w linijce.dwóch napisów, generalnie można odczytać naraz w całości nie skupiając się na tym specjalnie. A jesli ktoś musi czytać wyraz po wyrazie czy sylaba po sylabie to trudno się dziwić, że mu coś umyka.
Czytanie mi nie sprawia problemu, ale nie powiesz mi, że nie skupiasz się wtedy bardziej na wyskakujących literkach, niż akcji.
Żartem jest chęć oglądania filmu z lektorem. Aktorzy grają również swoim głosem. Słuchając głosu apatycznego lektora lekceważysz w pewien sposób ich pracę.
Ja wolę oglądać nawet filmy izraelskie z oryginalnymi dialogami.
bo po 1. nie wiem czy w zyciu widziałem jakis film w kinie z lektorem , jesli byly to dawno a mamy 2010
po 2 - lektor w kinie ? to po co isc do kina, skoro zagluszal bedzie efekty dzwiekowe ?
lektora w kinie słyszałem ostatni raz chyba z 15 lat temu, kiedy nie było jeszcze multipleksów
Kłania się inteligencja oraz kultura niektórych ludzi. To było zwykłe pytanie bo dawno nie byłem w kinie, a ludzie mnie wyzywają na wszystkie sposoby. Szkoda słów na takich jak pan wyżej. Dzięki toxic_mind i emqbro, bo to osoby które jako jedyne potrafiły sensownie odpowiedzieć na pytanie.
Koleś nie lubi czytać w kinie, bo przez to uciekają czasami bardzo ważne sceny, a wy go jedziecie z góry na dół że czytać nie potrafi i lektor jest do dupy.
Najlepiej jest nauczyć się angielskiego, ale mi lektor wcale w niczym nie przeszkadza.
Przez lektora uciekają inne dźwięki, ale przez napisy uciekają sceny - proste.
Trochę więcej dystansu życzę, pępki świata ;)
Mruck, a jeśli chodzi o Twoje pytanie, to raczej na 1.000.000% nie będzie tego filmu z lektorem (w kinach).
Kto co lubi. Napisy są w porządku, jednak czas się czytać nie chce ;]
Na DVD za kilka miechów NA PEWNO będzie lektor. Teraz masz wybór - teraz z napisami, czy później z lektorem.
Nie no pójdę z napisami, jestem zbyt wielkim fanem Predatora by to opuścić. Nawet jeśli ktoś mnie ma za analfabetę, to na pewno dużo zrozumiem z angielskiego (uczy się go już 9 lat w końcu :P). No i nie chce mi się tak długo czekać ;]
Mruck
Napisy czy lektor nie ma roznicy,oby film okazal sie dobry a to co narazie widze po zwiastunach i po spotach zapowiada sie niezle i zebym sie nie mylil po wyjsciu z kina:)))
A idąc na film rosyjski nauczysz się się rosyjskiego? Widziałeś "Zatoichiego"? Umiesz japoński? Nauka języków by nie czytać napisów w kinie jest bez sensu, bo ogranicza Cię do filmów w językach które znasz. Nie zrozum mnie źle. Jestem zwolennikiem filmów z napisami. Ale zamiast nauki języków, lepiej iść na kurs szybkiego czytania.
Autor tematu z choinki się urwał?? Lektor w kinie - dobry kawał xD. Lektorzy skutecznie mnie odpędzają od telewizji. gdyby jeszcze ich wpieprzono do kin - to normalnie koniec świata:P
Mruck w Polsce ten film będzie pokazywany z polskimi aktorami :D ;p podobno Grabowski ma grać wszystkich predatorów na raz ....ja nie moge lektor w kinie...jak nie lubisz czytać to zabierz sobie kogoś do kina i niech ci czyta, będziesz miał swojego prywatnego lektora.. O_o
Prywatny lektor w takiej sytuacji wydaje się ciekawym pomysłem. Ja też wezmę swojego na Predators, haha
Ja zawsze staram się oglądać filmy z oryginalnym dźwiękiem i polskimi napisami, w ten sposób trochę się uczę języka.
Dokladnie tak napisy z korzyscia dla ciebie,zawsze to jakas lekcja angielskiego:))
Dzisiaj na pewno jest premiera w Irlandii, wiem bo się wybieram :D Z tego co się orientuję to w UK też jest. Flashbacków chyba nie będzie ale gdzieś czytałem, że ta kobietka coś będzie wspominać o wydarzeniach z 1 części.