Absolutnie bardzo dobry film, bardzo dobra gra aktorów, fajna fabuła. Ciekawe zwroty akcji. Moim zdaniem film zasługuje na lepsze opinie niz te co tu czytam! A jesli chodzi o kwestie lingwistyczne ktoś tam napisał "co to za tytuł predators? jaki jest odpowiednik na polski język" Otóż oczywiście można to przetłumaczyć na "Predatorzy", albo po prostu "Predatory" nie ma w tym nic nieprawidłowego. A wracając do samego filmu, to jedna jedyna rzecz jakiej mi tu brakowało to "Obcych". Liczyłem ze na tą planetę "Predatorów" zostaną też sprowadzeni obcy i dojdzie do prawdziwego międzygalaktycznego pojedynku. No ale to tylko ta jedna rzecz której mi brakowało. Ogólnie film jest bardzo dobry. Adrien Brody zagrał świetnie, nie od dziś wiadomo że to dobry aktor. Najważniejsze zalety tego filmu to: klimat, dobra gra aktorska, interesująca fabuła, i fajne efekty specjalne. No i przede wszystkim Predatory! Zdecydowanie jest to film dla prawdziwych fanatyków serii o Obcych i Predatorach. Zdecydowanie 8/10!
Nie mogło by być alienów bo to film o predatorach,i zauważ dopiero potem połączono tych potwórów,ogólnie są to 2 oddzielne światy.Jakby był tu alien byłoby to Avp 3 .Pozdro
seria Aliens - w większości wspaniałe filmy
Predator 1 i 2 również świetne
ich połączenie - AvP - TRAGEDIA więc dobrze że nie ma obcych
Trochę się martwię bo nie oglądałem jeszcze Predators (wybieram się dziś do kina) a mówisz że Ci się podoba po czym nawiązujesz do tych okropnych AvP... a co do tłumaczenia to jak już powinno być Drapieżcy, bo takie jest polskie znaczenie tego słowa ale dobrze że pozostawiono Predators, chociaż wolałbym chyba żeby film nazywał się Predator 3, ale to oczywiście nie jest wina tłumaczy