Udany powrot Predatora.. klimat, muzyka, postacie...;)...8/10
Mogło by być lepsze zakończenie.
Zgadzam się w 100%. Byłem dzisiaj w kinie z dziewczyną i siostrą - siostra podobnie jak ja jest fanką zarówno pierwszej jak i drugiej części i nie powiem film zrobił na nas spore wrażenie. Po pierwsze, gra aktorska jest ekstra i śmiem sądzić, że Adrien Brody wypada jako główna postać lepiej niż Arnie i Glover:-) daje się ewidentnie wyczuć, że to prawdziwy predator, że od początku kuma reguły gry i czuje się jak ryba w wodzie - wypadł bardzo przekonująco. Czytałem sporo na forum o tym, że film przypomina Cube'a... szczerze to ciężko mi powiedzieć w którym miejscu... przede wszystkim jest to kino akcji i naprawdę wielki szacunek dla twórców, że film nawiązuje to starej szkoły i dodam, że wszystkie elementy spinające 3 cześć z poprzednikami imo wypadły klimatycznie. Film bardziej się trzyma kupy fabularnie niż 2. Wygląd Predatorów jest mega, cieszę się, że znowu odsłonięte zostało niewiele. Dostajemy tylko garstkę informacji o predkach znajdujących się na planecie, możemy podpatrzeć kilka nowych gadżetów, technik walki... W drugiej części dostaliśmy jedynie kilka nowych broni, czaszkę Obcego na statku i tyle.
Prywatnie dopisuję do kanonu i będę wracał... czekam na DVD.