PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=509652}
6,1 61 tys. ocen
6,1 10 1 61359
5,1 30 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Coś mi się zdaję ze ten film będzie bardzo podobny do pierwszej części predatora, wszystko co tam było będzie i tu np pułapka jaką zastawili komandosi jest i tu oczywiscie ;] dżungla, wodospad to samo co w 1 części trochę sie obawiam że może być bardzo odtwórcze chodz napewno pójde na to do kina :)

michal_xp

Racja.
Dżungla - było.
Nikolai - coś na wzór Blain'a z P1. Brakuje tylko kapelusza i trochę tytoniu w ustach.
Mombasa - Sierżant 'Mac' Eliot.
Hanzo - Billy Sole.
Sam zaś Royce podobny do Poncho Ramirez.
Wodospad - było (spadanie z niego również).
Rozwałka w dżungli z użyciem mini działka - było.
Celownik na głowie - było :P (Blain jak leżał pod obalonym drzewem)
Pułapki z użyciem sieci - było (pewnie drzewo też będą naciągać :P)
Katana czy co to tam jest - było, tak jak wyżej coś na wzór Billego (pewnie też będzie wyczuwał obecność jakiejś istoty :P)
Dźwiganie człowieka w góre, ucieczka (czołganie) tuż przed predatorem - było :P

Laurence Fishburne, Alice Braga, Adrien Brody - jakoś mi tutaj nie pasują.

ocenił(a) film na 6
V69

Wszystko co tu napisałeś jest jak najbardziej słuszne i dlatego się trochę obawiam żeby nie spartaczyli tego jak chociażby Alien vs Predator bądź też Terminator: Ocalenie :]

michal_xp

Ja również się obawiam. Mimo to nie mogę się doczekać tego tytułu :)

Odnośnie AvP - szkoda gadać. Obydwie marne części, jedynie w dwójce troszkę lepszy klimat.
AvP - 4/10
Avp2 - 5/10
Ale i tak było znów miło zobaczyć ich na ekranie :)

V69

Ta...celownik już był dlatego film będzie kiepski. Żeby film był dobry predator powinien udawać, że nie zna anatomii i celować w stopę zamiast w okolice mózgu...a bohaterowie powinni być niezniszczalni i zamiast czołgać się po ziemi latać. W lesie powinno nie być drzew i wody. Wtedy film byłby super. Wszyscy bohaterowie powinni być grubasami by nie przypominać panczo, i powinni nie mieć broni by nie przypominać faceta z minigunem. Wtedy film byłby świetny? Ogarnijcie się.

maciejrudnicki1985

Chyba troszeczke nie zrozumiałeś tego co zostało napisane i w jaki sposób. No ale trudno.
Jeśli to nie ma być remake a odrębna historia to chciałbym zobaczyć coś nowego, coś co nie przypominałoby (scenami akcji) predatora z 1987.
Nie chce bohaterów, chce grupke zawodowych żołnierzy, wyposażonych w standardową broń. Bez katan, bez działek, bez nadzwyczajnych umiejętności. Chce zobaczyć jak się boją, jak jedzą, jak pokonywany dystans sprawia im trud, jak broń zawodzi czy też same umiejętności. To ma być walka o przetrwanie a nie krwawa jatka w kilka sekund.

ocenił(a) film na 7
V69

Film jest kontynuacją do nakręconego w 1987r Predatora.Producent Robert Rodriguez nazwał kolejną część swojego filmu Predators jako odpowiedż na tytul Aliens-kontynuację Obcego.Tytuł Predators posiada 2 znaczenia,jedno odnosi się do kreatur występujacych w filmie,jak i do grupy ludzi z nimi walczących.

ocenił(a) film na 8
kadim21

http://www.allegro.pl/item967819163_predator_t_shirt_inspirowany_filmem_mig.html

to kupuję koszulkę i czekam na premierę. Każdy film z łowcą mi się podobał jak do tej pory :)

V69

Nie zwracaj na gościa uwagi. On tak skacze do oczu każdemu kto napisze coś innego o Predators niż on uważa. Jak sam napisałeś powyżej, niewiele rozumie z tego co piszą inni, dlatego lepiej go ignorować. Dla mnie trailer Predators zapowiada wręcz kopię Predatora z 1987r.

koczesia

Bo jesteś noobem.

"Nie chce bohaterów, chce grupke zawodowych żołnierzy, wyposażonych w standardową broń. Bez katan, bez działek, bez nadzwyczajnych umiejętności. Chce zobaczyć jak się boją, jak jedzą, jak pokonywany dystans sprawia im trud, jak broń zawodzi czy też same umiejętności. To ma być walka o przetrwanie a nie krwawa jatka w kilka sekund."

Czyli chcesz film który jest identyczny jak Predator jeden bo jeśli będzie inny od Predatora 1 to twoim zdaniem jest kopią Predatora 1. Jesteś bardzo logiczny.