6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Dla odmiany

ocenił(a) film na 8

Dla odmiany ja, osoba nie będąca fanem serii, która nie czytała wszystkich komiksów jakie się ukazały a tym samym nie zna takich szczegółów z życia predatorów jak ilość zębów czy teksty ich piosenek przy ognisku, natomiast jako osoba która przygląda się temu co hollywood robił z kolejnymi częściami predatorów uważam ten film za potężny sukces. Co z tego, że jest sporo błędów logicznych, liczyłem na dobrą rozrywkę, film z wartką akcją i aktorstwem na poziomie co też dostałem i jestem w pełni usatysfakcjonowany a że twórcy historię oparli na niezłym, bo raczej nie wybitnym filmie z lat 80 odświeżając tym samym wątek - jeszcze lepiej. Dla zagorzałych fanów serii, nie oszukujmy się - oryginał też nie był jakimś dziełem, ot kolejny film z arnim jakich wiele.

Quidy

Film zly nie jest, mozna smialo obejzec. Ma odrobine za duzo motywow powtorzonych z orginalnego predatora jak na moj gust i slabszy klimat, ale jesli sie nie ma zbyt duzych oczekiwan jest zdecydowanie do strawienia w okolicy 6/10.
Nie zgodze sie co do Twojego ostatniego zdania, "Predator" nie jest ot kolejnym filmem, jest dzielem z gatunku s-f jakich malo.

ocenił(a) film na 10
El_Draque

rzekłbym arcydziełem, a predators jak dla mnie trzyma poziom choć jest oczywiście gorszy

ocenił(a) film na 8
Swatpl

Nie neguję waszych opinii, jednak nie do końca rozumiem czemu oryginalny predator jest dla was arcydziełem s-f. Dla mnie był to dobry film akcji z klimatem tajemniczości i odpowiednio budowanym napięciem ale nie wiem czy bym to nazwał dobrym s-f filmem. Dla mnie dobry film s-f to dobrze stworzony świat s-f i cała jakby to powiedzieć opowiedziana historia. Predator dla mnie się nie kwalifikuje do tego, oczywiście jest stwór z kosmosu ale historii s-f, stworzonego świata itp to tam dla mnie nie ma. Coś jak pierwszy terminator, choć tam już coś było opowiedziane skąd się wzięła ta maszyna itp. Oczywiście nie twierdzę, że Predator to był film zły, wręcz przeciwnie, ale do s-f w stylu Willow czy Obcych jednak mu brakuje trochę. Ale to tylko moje zdanie. Tak czy inaczej Predators dla mnie jest godną kontynuacją.